Sećate se?

MESI JE ISKOPIRAO MARADONU I PREVARIO CEO SVET: Šokirao velikog rivala, ali je Barsa ostala bez titule! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Sjajni Argentinac je izgradio veliku karijeru, ali se i dalje povremeno priča o njegovom nesportskom potezu koji je izveo dosta davno.

Izvor: Twitter/screenshot/@ESPNFC

Ne treba ni pominjati koliki je uticaj Dijego Maradona napravio na fudbal, posebno u Argentini. Među onima koji su odrastali slušajući bajke o najboljem svih vremena bio je i Lionel Mesi. Fudbaler Barselone i dugogodišnji lider reprezentacije Argentine uspeo je tokom karijere da ponovi jedan od Maradoninih najčuvenijih poteza.

Nije reč o nekoj majstoriji sa loptom u nogama - mada je i takvih bilo. Lionel Mesi je na današnji dan pre 15 godina izveo svoju verziju "Božije ruke".

Tokom prvenstvenog meča protiv Espanjola 2007. godine, Mesi je visoko podignutom rukom poslao loptu u gol koji je čuvao gol Karlos Kameni, koji je nemoćno gledao kako lopta odlazi iza njegovih leđa. Iako je bilo evidentno da se Mesi poslužio rukom, sudija nije primetio tu situaciju.

On je priznao pogodak omalenog Argentinca i pored upornih protesta brojnih fudbalera Espanjola. Među njima je bio golman Kameni, ali i defanzivci koji su jasno videli da je Mesi lukavstvom postigao pogodak u pretposlednjem kolu sezone.

Ipak, Barselona nije pobedila na ovom meču. U gradskom derbiju bilo je 2:2, a baš taj rezultat doneo je 30. šampionsku titulu Real Madridu. Tim iz glavnog grada Španije je u poslednjem kolu napravio preokret protiv Majorke i osvajanjem tri boda stigao do trofeja u sezoni u kojoj je bio bodovno izjednačen sa najvećim rivalom.

Pogledajte njegov gol protiv Espanjola: