Fudbal

SRBIN "UKRAO" ZVEZDINO POJAČANJE - ALEKSANDAR SE NE VRAĆA U SRBIJU: Zbog njega došao u Beograd, pa ga odveo u velikana!

Autor Dušan Ninković

Godinama se aleksandar Čavrić pominje kao pojačanje Crvene zvezde, a sada je beogradskom timu planove pokvario Kosta Runjaić, srpski stručnjak sa nemačkim pasošem i novi trener Legije iz Varšave.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je već počela letnji prelazni rok i za narednu sezonu angažovala Kingsa Kangvu, ali tu nije kraj. U narednim danima očekuju se nova lica na stadionu "Rajko Mitić", a po svemu sudeći među njima neće biti Aleksandra Čavrića (28), krilnog napadača kojeg su mediji prethodnih dana selili u Beograd.

Srpski fudbaler koji već godinama nastupa za Slovan iz Bratislave blizu je odlaska u Poljsku, prenose mediji iz te zemlje. Njega u timu želi varšavska Legija, odnosno novi trener Kosta Runjaić, koji smatra da je Srbin idealna zamena za Benjamina Verbiča koji je napustio klub.

Slovenački fudbaler Verbič vraća se u Dinamo iz Kijeva, a Poljaci bi zato želeli da angažuju nekadašnjeg igrača OFK Beograda.

Time bi bila stavljena tačka na spekulacije da je Crvena zvezda zainteresovana za krilnog fudbalera koji je i prethodnih sezona figurirao kao pojačanje beogradskog tima. Mnogo je izvesnije da će se sportski deo uprave, u kojem je od danas i Marko Marin, "baciti" na traženje inostranog pojačanja na krilnim pozicijama.

Navodno je Čavrićevoj odluci da se preseli u Varšavu presudila poseta novog trenera Legije Koste Runjaića, koji je posetio krilnog igrača u Srbiji i ubedio ga da prihvati ponudu.

Podsećamo, Čavrić je u karijeri nosio dres Banata iz Zrenjanina, OFK Beograda i inostranih klubova Genka, Arhusa i Slovana. Prethodne sezone odigrao je 44 meča za tim iz Bratislave, uz učinak od četiri gola i tri asistencije.

Svojevremeno je bio reprzeentativac Srbije u mlađim kategorijama, a za nacionalni tim do 21 godine sakupio je čak 21 nastup, uz dva postignuta gola.