Biće snažni

LALATOVIĆ HOĆE TROFEJ, A FUDBALERI SAMO STIŽU U BANJALUKU: Treće pojačanje iz Srbije - igrao je i za reprezentaciju!

Autor Dušan Ninković

Novi trener Borca iz Banjaluke Nenad Lalatović nije odustao od svoje ideje, i u ovom klubu želi proverene fudbalere sa kojima je već radio.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nenad Lalatović je istakao da sa Borcem iz Banjaluke želi trofej, a trenutno "velikan iz Platonove" pravi tim koji to može i da ostvari. Kao što je to čest slučaj u karijeri srpskog trenera, na Gradski stadion u Banjaluci stižu pojačanja sa kojima je on već ranije sarađivao.

U prvim danima trenerskog angažmana u BiH, Lalatović je već dobio četvoricu novih igrača. Poslednji u nizu je iskusni štoper Marko Gajić (30), doskorašnji fudbaler Radničkog iz Kragujevca.

Rođeni Beograđanin odigrao je ukupno 122 utakmice u Superligi Srbije, a u elitnom takmičenju u Srbiji još je branio boje Voždovca, Javora i OFK Beograda.

Takođe, nastupao je i za Radnički iz Nove Pazove, dok je u inostranstvu nosio dresove Olimpije Ljubljana i Univerzitatee iz Krajove.

Uknjižio je i jedan nastup za reprezentaciju Srbije - desilo se to 29. januara prošle godine, u prijateljskoj utakmici protiv Paname, kada je igračima iz Superlige Srbije koji su tada dobili priliku komandovao novoimenovani trener Partizana Ilija Stolica.

Pre Gajića, tabor Borca pojačali su krilni napadač Benjamin Tatar, napadač Momčilo Mrkaić i desni bek Nikola Andrić.

Lalatović je sa Mrkaićem sarađivao u Vojvodini, dok je Andrić baš pod njegovom komandom premešten na mesto desnog beka. Za Nenada Lalatovića igrao je i u Vojvodini i u Radničkom iz Kragujevca.

Javnosti u Srbiji najmanje je poznat Benjamin Tatar, svojevremeno jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH. Čovek koji je stigao i do dresa reprezentacije dva puta je bio šampion zemlje sa Sarajevom, a sada se u Bosnu i Hercegovinu vraća nakon avanture u Aziji.