KRAJ ERE!

EMOTIVNI MARSELO U SUZAMA - OPROSTIO SE OD REALA: Brazilac je jedva sklapao rečenice - "Ovo nikad nisam rekao..."

Autor Nebojša Marković

Posle 15 godina i 25 osvojenih trofeja, Marselo je napustio Real Madrid.

Izvor: Twitter/@Cfc_Kemboi/Printscreen

Legendarni Brazilac Marselo se ovog ponedeljka oprostio od Real Madrida na svečanosti koja je vrvila od emocija.

Slavni levi bek je prethodnih 15 godina proveo u Real Madridu, a posle osvajanja čak 25 trofeja u tom periodu, Marselo je jedva uspevao da sklopi rečenice.

Marselo je bio izuzetno emotivan i nije mu uopšte lako palo to što napušta "Santijago Bernabeu". Stigao je još 2007. iz Fluminensea, a sada ga čekaju novi izazovi.

"Obećao sam sebi da neću plakati, ali je stvarno teško. Hvala svim mojim saigračima i trenerima, ali najveće hvala svim onim ljudima iz senke koji za nas odrađuju puno prljavog posla. Želim da naglasim koliko su oni važni jer na nama igračima je samo da igramo, oni su se brinuli za sve ostalo", rekao je Marselo suznih očiju i potom nastavio svoje izlaganje:

"Kad sam odlazio iz Brazila, želeo sam da igram u Ligi šampiona. Danas odlazim kao najuspešniji igrač u istoriji najvećeg kluba na svetu. Reći ću nešto što nikad nisam. Posebno hvala Raulu koji sedi ovde. On mi je strašno puno pomogao kad sam došao i kad mi se rodio sin. Ti i tvoja porodica uvek ste se brinuli za nas, neizmerno sam ti zahvalan. Bila je ovo predivna avantura. Došao sam kao dečak, a odlazim kao muškarac. Hvala vam svima", rekao je Marselo.

On je iz Fluminensea stigao za 6.500.000 evra. U dresu Reala je odigrao 545 utakmica, postigao 38 golova i zabeležio 103 asistencije.

Uz svoje ime može da stavi šest naslova prvaka Španije, dva Kupa kralja, pet španskih Superkupova, pet Liga šampiona, četiri Svetska klupska prvenstva i tri evropska Superkupa. Nije loše...