ANKETA

VENGER HOĆE DA VRATI FUDBALSKO PRAVILO STARO 160 GODINA! Na svakom meču se vidi 40-50 puta, kažu da će UBRZATI igru

Autor Milutin Vujičić

Arsen Venger ima novi predlog kako da fudbal bude atraktivniji, međutim mnogima se njegova ideja ne sviđa.

Izvor: Profimedia

FIFA je potvrdila promenu fudbalskog pravila o izmenama, i ubuduće će treneri svuda moći da zamene petoricu igrača umesto trojice, ali to nisu jedine promene koje se razmatraju...

Predlozi dolaze od IFAB-a, organizacije zadužene za fudbalska pravila, a legendarni trener Arsen Venger pokušava da progura i jednu od svojih mnogobrojnih zamisli. Vengera, koji je zadužen kod FIFA za razvoj fudbala, želi da ukine izvođenje auta rukom i ima ideju kako bi to zamenio.

Želi da se ubuduće aut izvodi nogom, čak bi ograničio to na pet sekundi, a sve u nameri da ubrza fudbalsku igru i učini je atraktivnijom novijim generacijama.

Jedan od najvećih "revolucionara" u fudbalu kada je izvođenje auta Tonas Gronemark, koji već godinama radi za Liverpul i pomaže Klopu da unaprede ovaj segment igre, ogorčen je idejom koju je plasirao Venger i smatra da bi to žestoko naštetilo fudbalu.

"To bi bila najveća greška u fudbalu... Oduzeli bi tako lepu stvar, ali sam 100% siguran da će zadržati izvođenje auta rukom jer će videti u testiranju da to ne funkcioniše", poručio je Gronemark.

Danski stručnjak je i te kako unapredio igru Liverpula pošto je Jirgen Klop shvatio da se aut izvodi 40-50 puta na utakmici i da tu postoji prostor da nadmudre rivala, a sve je više trenera koji posvećuju posebnu pažnju ovom segmentu. Ali, ako bi se to ukinulo, fudbal bi definitivno postao drugačiji i bila bi potrebna mnoga prilagođavanja.

"Želimo da igra bude spektakularnija i brža, možda da mogu da odigraju nogom u samo pet sekundi nije loš predlog", poručio je Venger o vraćanju pravila koje u fudbalu ne postoji od 1863. godine.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt