Legendarni francuski trener Arsen Venger (71), trenutno zaposleni FIFA za globalni razvoj fudbala ima novo kontroverzno mišljenje.

Nakon što je zaratio sa gotovo celim svetom oko ideje da se Mundijal održava na svake dve godine, pa čak naterao i UEFA da reaguju, Francuz ide dalje. Ovim tempom, nekadašnji trener Nagoje i Arsenala mogao bi da postane najomraženija ličnost u svetu fudbala.

Nije mu dovoljno što se bavio pitanjem ofsajda, njegovom automatizacijom i promenama pravila u fudbalu, sada bi sudije terao da drže konferencije za štampu nakon svake sporne odluke koju donesu!

''To bi bio dobar način da se izbegnu kontroverze i spreči se priča o njima pre nego što postanu javna debata. Morali bismo da dobijemo podršku sudija za ovo, a ne znam da li su oni spremni da iznose mišljenja nakon utakmice'', zaključio je legendarni menadžer Arsenala.

I za sada deluje da nisu...

Ovaj njegov stav naišao je na otpor kod sudija koji su ga slušali, jer njima nije bilo jasno zašto bi trebalo da pravdaju odluke koje su doneli. Po zamisli Francuza, nakon svakog meča novinari bi imali priliku da ispituju arbitre o dešavanjima sa meča, što bi se verovatno pretvorilo u katastrofu!

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.