Ajde!

LUKA JOVIĆ IMA NOVI KLUB?! ZBOG SRBIJE NAPUŠTA REAL: Ugledni list otkriva detalje - Madriđani plaćaju 3 miliona da ode?

Autor Dušan Ninković

Izgleda da ćemo ga u narednoj sezoni gledati u novoj državi.

Izvor: MN Press

Srpski fudbaler Luka Jović će ovog leta gotovo sigurno napustiti Real iz Madrida. Po informacijama iz Italije, napadač koji u Madridu nije mogao da se izbori za veliku minutažu postaće fudbaler Fiorentine, gde bi trebalo da se vrati u golgetersku formu iz Ajntrahta.

Ovu ekskluzivnu informaciju prenosi "Korijere delo Sport", koji tvrdi da su detalji jednogodišnje pozajmice u Firencu već dogovoreni. To bi bila sjajna vest za Luku Jovića, koji zbog reprezentacije Srbije želi da promeni klub i što bolje se pripremi za Mundijal!

Ugledni italijanski list otkriva da bi Luka Jović trebalo da se preseli u Toskanu na godinu dana, a da će nakon te sezone Real i Fiorentina razgovarati o budućnosti srpskog napadača. U prvoj sezoni u Seriji A Jovićevu platu podelila bi dva kluba, pa bi Fiorentina za samo oko tri miliona godišnje dobila napadača od kojeg mnogo očekuje.

Upravo je plata od šest miliona po sezoni bila najveća prepreka klubovima koji su u prethodnom periodu želeli da dovedu srpskog fudbalera.

Podsećamo, Jović je u leto 2019. godine stigao u Madrid, nakon impresivnih partija u dresu Ajntrahta iz Frankfurta, ali se u Španiji nije najbolje snašao. Teško je igrati pored Karima Benzeme, a francuski golgeter je u impresivnoj formi poslednjih godina.

Zato bi pravu formu Jović mogao da nađe u Italiji, na mestu gde je već eksplodirao Dušan Vlahović. Upravo se to očekuje od Luke, pošto se dosadašnje Vlahovićeve zamene u liku Kšištofa Pjonteka i Artura Kabrala nisu pokazale kao prava rešenja.