Nezgodno

STOLICA NA MUKAMA - PARTIZAN NEMA NIJEDNOG ŠTOPERA! Moj posao je da nalazim rešenja, ali biće nepredvidivih stvari

Autor Nikola Lalović

Trener Partizana Ilija Stolica ima određene probleme sa sastavom tima na startu priprema.

Izvor: Printscreen/YouTube/FK Partizan Beograd

Ilija Stolica je preuzeo Partizan, a samo nekoliko dana nakon toga odveo je ekipu na pripreme. Ipak, nisu crno-beli bez problema,  a glavni nedostaci tima su u odbrani.

Posle brojnih odlazaka, a usled Evropskog prvenstva za omladince i zbog mečeva u Ligi nacija Ilija Stolica nema štopere! 

"Biće to specifičan prelazni rok, organizacija koja je zbog predstojećeg Svetskog prvenstva malo skratila mogućnosti za angažovanje igrača, uigravanje, dosta toga promenila i ubrzala, a na sve to smo imali zaista dosta promena u igračkom kadru.. Imamo specifičnu situacija sa nedostatkom centralnih bekova, koji su, na šta smo opet ponosni, bili u svojim nacionalnim timovima, igrali Ligu nacija. Takođe i mladi Ilić, takođe igrač zadnje linije na Evropskom prvenstvu. Istina. sve to komplikuje uigravanje, pa i odigravanje prijateljskih mečeva, no, moramo da prevaziđemo, to su samo neki od izazova", rekao je Ilija Stolica.

Ipak, kada problemi iskrsnu na trenru je da nađe rešenja i primeni ih. 

"Moj posao je da nalazim rešenja. Nemamo fizički na pripremama nijednog igrača koji može da odigra na poziciji centralnog beka. Moraćemo da tražimo alternative i pokušamo možda da nađamo drugačija taktička rešenja. Ne zbog naših želja da nešto odmah menjamo, već zbog okolnosti. Zato ćemo možda imati neke nepredvidive situacije u tim prvim mečevima... Utakmice su zakazane pre dolaska, jednu smo odložili zbog cele situacije, na ostalima ćemo morati da se snađemo, samo ne bih voleo da dođemo u poziciju da neki od igrača u ovoj fazi igraju po 90 minuta, jer to vodi u drugu vrstu rizika, u povrede, Želeo bih, kao i svaki trener, da imam sve igrače na okupu, jer do prvog kola imamo još samo tri sedmice, to je veoma kratko vreme", naglasio je Stolica.

Novi trener Partizana je na kraju istakao da bi voleo da pojačanja dođu što pre i da se prvotimci ugiraju.

"Prelazni rok jeste živa stvar, ali bih voleo da pojačanja dođu što pre, smatram da nije dovoljno da dođu i pre početka takmičarskih utakmica, jer je svakom igraču, bez obzira na kvalitet, potrebna adaptacija", naglasio je on na kraju.