STIGAO JE!

GOTOVO JE - BAJERN DOVEO NAJVEĆE LETNJE POJAČANJE: Zvezda Liverpula za "male pare", sad kreću u napad na Srbina!

Autor Nebojša Marković

Kakve sve transfere viđamo poslednjih godina, Bajern je ponovo odradio odličan posao i doveo svetsku zvezdu Sadija Manea za tek 32.000.000 evra.

Izvor: Profimedia/Twitter/FCBayern/Printscreen

Niko to ne radi kao Bajern! I dok brojni evropski klubovi još uvek nisu ni shvatili da je početak prelaznog roka iza ugla, nemački velikan je već odradio najveći deo posla.

Sadio Mane je novi igrač Bajern Minhena, nakon što je napustio Liverpul i potpisao trogodišnji ugovor sa klubom koji već deset godina vlada Bundesligom!

Dosadašnja zvezda Liverpula kompletirala je transfer u Bajern, vredan 32.000.000 evra, ali koji bi kroz bonuse mogao da naraste do 41.000.000 evra.

Bajern je uspeo da dovede 30-godišnjeg reprezentativca Senegala i prvaka Afrike, kojeg ćemo naredne zime gledati i na Svetskom prvenstvu u Kataru. Bajern je doveo igrača koji je u Liverpulu na 269 utakmica postigao 120 golova.

"Sadio Mane je svetska zvezda koji će poboljšati atraktivnost čitave Bundeslige. Zbog takvih unikatnih fudbalera, navijači dolaze na stadione", rekao je predsednik Bajerna Herbert Hainer na predstavljanju igrača.

A kako pišu mediji u Nemačkoj, sada će se Bajern okrenuti drugom prioritetu u ovom prelaznom roku - Saši Kalajdžiću! Austrijski reprezentativac srpskih korena bi mogao ovog leta iz Štutgarta da pređe u Bajern, nakon što je dva metra visoki napadač sve oduševio tokom prošle sezone.

On bi tako ujedno mogao da postane i Bajernovo dugoročno rešenje u napadu, posebno imajući u vidu da će Robert Levandovski ili ovog ili narednog leta napustiti Minhen.