Fudbal

BUM! GARET BEJL IDE KOD SRPSKOG NAPADAČA: Igraće jedan protiv drugog u gradskom derbiju!

Autor Mladen Šolak

Još jedan zvučni transfer u Americi!

Izvor: Instagram/garethbale11/MN Press

Legendarni Velšanin Garet Bejl (32) odlazi u FK Los Anđeles, javljaju američki mediji. On će posle devet godina u Real Madridu preći u američku ligu i postati gradski rival srpskom centarforu Dejanu Jovejliću (22), koji igra odlično za poznatiji tim iz El-Eja, Los Anđeles Galaksi.

Bejl će se preseliti u Ameriku kao slobodan igrač, jer mu je istekao ugovor sa "kraljevskim klubom", u kojem je prošao put od pojačanja od 100 miliona evra do rezerve bez mesta u rotaciji Karla Anćelotija. Onda kada mu nije išlo u klubu, Velšanin je ipak u reprezentaciji podsećao sve kakav je as, pa je tako vodio nacionalni tim do polufinala Evropskog prvenstva 2016, a ove godine je uspeo da je odvede i na Svetsko prvenstvo u Kataru – prvi put od 1958!

Iako je bilo nagoveštaja da će Bejl ovog leta završiti karijeru, čim je sa Velsom izborio plasman na Svetsko prvenstvo postalo je jasno da će igrati i dalje. Pojavili su se i navodi da bi mogao da ode u Kardif, zajedno sa zemljakom Aronom Ramzijem, ali je ipak odabrao mnogo atraktivniju destinaciju da na njoj provede veteranske dane.

Pozitivna okolnost za legendu Totenhema je i to što je u Americi fudbalska sezona u toku i trajaće do 9. oktobra, kada je kraj ligaškog dela, odnosno 5. novembra, kada je zakazano finale MLS Kupa. Istog meseca biće održan i Mundijal i Bejl će imati odličnu priliku da ostane u formi u konkurenciji sa kojom će se sigurno lako izboriti.