ANALIZA

STOLICA POSLE POBEDE - UPLAŠILI STE ME SA TIM PITANJEM! Trener Partizana o problemima: Videli ste pozicije nekih igrača!

Autor Nemanja Stanojčić

Ilija Stolica analizirao je meč sa Spartakom i pričao o važnim detaljima iz crno-belog tabora.

Izvor: TV Arena Screenshot

Partizan upisao prvu pobedu na pripremama. Posle poraza od Kluža (1:0) savladan je tim Spartaka iz Trnave (3:0). U drugoj proveri u strelce upisali su se Menig, Lutovac i Andrade.

Po završetku tog susreta je šef struke crno-belih Ilija Stolica pričao o utakmici, ali i problemima koje ima sa sastavom tima zbog velikog broja povreda i pehova.

"Rezultatski možemo reći da smo zadovooljni. Videli ste koliko izmena smo napravili, toliko igrača na pozicijama koje im nisu prirodne, Šehović na tri pozicije, Filipović dve, situacija je takva. Raduje volja, želja i kvalitet da mogu to da ispune. Protivnik kvalitetan, agresivan, kompaktan, pokazali smo protiv takvog rivala mnoge dobre stvari. Raduje rezultat i golovi, ide u dobrom pravcu, možemo da budemo zadovoljni", rekao je Stolica za "Arenu sport".

Video je i neke stvari koje moraju da se poprave u igri.

"Naravno da sam video i negativne stvari. Od pozitivnih se pravi temelj, one koje nisu dobre treba izanalizirati i korigovati putem treninga".

Patrik Andrade pokazao je šta zna i ume. Odigrao je sat vremena i postigao pogodak.

"Važno je da je fizički izdržao 60 minuta, sa nama je tek nekoliko dana. Neosporan kvalitet vidoe se u nekoliko poteza. Biće izuzetno pojačanje. Raduje me da se uklopio brzo kao momak, doneo je neku novu energiju. Nema potrebe za izdvajanjem pojedinaca, ekipa je odradila dobar posao i to je najvažnije."

Sledi najjača provera, duel sa Fenerbahčeom u Gracu. Interesantno je da je to potencijalni rival srpskog tima u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Uvek je želja svih nas bila da imamo što kvalitetnije rivale. Neuobičajeno je da nam rival bude Fenerbahče sa kim možemo i u Lige Evrope da igramo. Ekipa treba da raste u takvim utakmicama. Uplašili ste me sa pitanjem kako će izgledati ekipa sa Fenerom", nasmejao se, zastao, pa nastavio.

"Ima tu dosta igrača koji su povređeni, treba da se oporave Rikardo, Vujačić, Jevtović se požalio na povredu. To je uzrokovalo i da neki momci odigraju preko mere, sa većom minutažom nego što je bilo planiramo. Moramo da ih spremimo i za početak prvenstva", zaključio je Ilija Stolica.