ŠPANCI OBJAVILI

OTKRIVENI DETALJI - EVO ZAŠTO JE REAL POKLONIO JOVIĆA: 30.000.000€ uštede, popusti na porez i sudbinsko leto 2024!

Autor Nebojša Marković

Real Madrid je doneo nezapamćenu odluku da pusti Jovića kao slobodnog igrača u Fiorentinu, a sada su poznate i jasne brojke koje su bile povod za tako nešto.

Izvor: Profimedia

Fudbalski svet je ostao u šoku - Real Madrid pušta Luku Jovića u Fiorentinu i to bez da će zaraditi na njegovoj prodaji ijedan evro.

To je učinjeno kako bi Madriđani uštedeli na Joviću čiji dolazak im se uopšte nije isplatio, a sada španski mediji otkrivaju sve detalje tog posla i koliko će Real zapravo uštedeti novca.

Kako piše "Marka", Real Madrid će uštedeti sebi najmanje 30.000.000 evra na ovom potezu, pošto će srpski golgeter preći u Fiorentinu i tamo ostati u naredne dve sezone!

Fiorentina je pristala da dovede Jovića za kojeg neće morati ništa da plati, a preuzeće njegovu platu. Za Italijane je dobra stvar što će njegov ostanak u Seriji A tokom dve sezone automatski povući sa sobom i "popust" od 25% manje poreza na Srbinovu platu.

"Marka" piše da će Real na plati Jovića koje su se rešili sačuvati sebi 30.000.000 evra, koliko bi dobio za tri godine do kraja njegovog ugovora 2025. godine. Po novom dogovoru, Fiorentina će u leto 2024. moći da odluči da li da zadrži Jovića ili će on tada postati slobodan igrač.

Španci navode da je Real imao ozbiljan problem sa Jovićem, za kojeg su Ajntrahtu svojevremeno platili 60.000.000 evra, pa su sada bili spremni i na ovakav radikalan potez, samo da ga se reše.

Svesni su u Realu da su ovako na velikom gubitkom, ali je to najmanje bolno rešenje za Jovića. Da je samo otišao na pozajmicu u Fiorentinu, Real bi i narednog leta morao da razmišlja šta da radi sa igračem koji na stadionu "Santijago Bernabeu" očito neće uspeti.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt