Tužno!

MESUT OZIL OPET DOTAKAO DNO - OTKAZ I U TURSKOJ: Raspada se velika karijera, više ne treba ni omiljenom klubu!

Autor Dušan Ninković

Nekada sjajni nemački fudbaler Mesut Ozil poslednjih godina na terenu nije ni senka tog čoveka.

Izvor: Profimedia

Nekada jedan od najboljih na svetu, reprezentativac Nemačke i fudbaler Real Madrida, a danas... Veliki put i to uglavnom nizbrdo prošao je Mesut Ozil, ofanzivni vezni koji je od danas slobodan igrač! Turski velikan Fenerbahče odlučio je da raskine ugovor sa nekadašnjim igračem Arsenala i konačno prekine sagu koja je trajala predugo.

Nakon više meseci spora koji je vodio sa klubom, Ozil je slobodan u izboru nove sredine. Iako je prethodnih nedelja bilo priče da on razmišlja čak i o završetku igračke karijere, to se verovatno neće desiti ovog leta.

Čovek koji je svojevremeno pokušavao da ubedi čelnike Arsenala da ga puste u turski tim zadržao se u Istanbulu samo godinu i po dana. Za to vreme je u jednom periodu bio i kapiten kluba, ali je više meseci proveo u svađi sa gotovo svim klupskim strukturama. Slično je bilo i u Londonu, gde Mikel Arteta nije želeo da toleriše njegovo ponašanje i premalo zalaganja na utakmicama Arsenala.

Nakon dva uzastopna raskida ugovora zbog problema koje je imao sa klubom, Mesut Ozil želi da nađe novi izazov u fudbalskoj karijeri. to bi mogao da mu bude i poslednji klub u životu, pošto već ima 33 godine i ozbiljno razmišlja da se posveti profesionalnom igranju video igara.