HIT PRIČA!

FUDBALER (25) IMA SINA KOJI JE SKORO TINEJDŽER! Dobio ga sa 14, kćerku sa 16, sad i novu prinovu sa TREĆOM ženom (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Ako do sada niste upoznali Veslija Moraeša, vreme je da čujete njegovu neverovatnu porodičnu priču...

Izvor: instagram/wesleymoraes0

Brazilski fudbaler Vesli Moraeš (25) privukao je veliku pažnju kada je u leto 2019. godine postao fudbaler Aston vile. Klub iz Premijer lige platio ga je čak 25 miliona evra i nakon gola Evertonu u trećem kolu činilo se da je Vila "ubola premiju", međutim ubrzo su kola krenula nizbrdo kada je Vesli u pitanju.

Već u januaru 2020. pokidao je ligamente kolena i od tada teško da ste ga videli na terenu. U poslednje dve sezone odigrao je tek četiri meča u Premijer ligi, a ide već na treću pozajmicu. Jedva da je stigao da se "razigra" u Klub Brižu, timu koji ga je i "plasirao" na veliko tržište, samo dva gola postigao je u dresu brazilskog Internasionala, a sad ide u Levante - španskog druoligaša. I to je odličan povod da se podsetimo njegove neverovatne životne priče.

Junak naše priče Vesli je rođen u novembru 1996. u mestu nadomak Rija, Žuiza de Fora, a o sportu je učio od oca koji se bavio fudbalom, međutim bez značajnijeg iskoraka u profesionalne vode. Naučio je sina svemu pre nego što mu je dijagnostikovan tumor na mozgu, postao je delimično nepokretan, a nažalost umro je kada je Vesli imao samo devet godina.

Mladi Brazilac je silno želeo da se bavi fubalom iako je rođen sa jednom kraćom nogom, i to za tri centimentra, ali kada nije smetalo Garinči, što bi njemu? Uostalom, po još jednom je sličan Garinči...

Vesli je bio uporan i paralelno se bavio fudbalom i izdržavao porodicu, radio je u fabrici šrafova u Brazilu, ali je pored toga bio nestašan, tako da je vrlo rano postao otac, dobivši sina sa devojkom Janom dok je još imao samo 14 godina! Ne samo to, već sa 16 je postao otac po drugi put, sada sa drugom devojkom Marijom Eduardom, baš pre nego što će doći u Evropu u potrazi za karijerom.

Njegov najstariji sin tako danas ima već 12 godina, kćerka ima 10, a u međuvremenu je Vesliju u porodicu stigla još jedna prinova. Početkom ove godine, sa trećom ženom Izadorom, dobio je još jednog sina.

Vesli je u tinejdžerskim danima kao poluprofesionalni fudbaler igrao na probi u Atletiko Madridu, potom Nansiju i Evijanu, i niko od navedenih klubova mu nije ponudio ugovor, ali jeste slovački Trenčin gde se lepo pokazao i zaradio transfer u Belgiju gde je igrao četiri sezone.

"Kada sam imao 14 godina dobio sam prvo dete, a sa 16 i drugo. Kada sam dobio njih rekao sam sebi da moram da učinim sve kako bih postao profesionalac. Bilo mi je teško jer sam morao da radim preko dana, a uveče da idem na treninge. Sada kada igram mislim na njih, na moju majku, porodicu...", ispričao je snažni fudbaler kome su karijeru za sada "prekinule" povrede, ali se nada da će se to uskoro promeniti.

"Morao sam nešto da uradim, bio mi je potreban novac za decu. Išao sam od tima do tima pre nego što sam stigao do Slovačke. Šesti klub! Pomislio sam da ostavim fudbal, ali sam dobio šansu".

Svi u Levanteu su iznenađeni što su uspeli da dovedu takvog napadača koji je navodno bio blizu i Mančester junajteda pre teške povrede, kada se pričalo da bi mogli da plate za njega oko 60 miliona evra, međutim od tada su veliki klubovi i zaboravili da Brazilac postoji.

Ipak, njegova karijera je i dalje tek na početku, pa neće biti nemoguće ako ga u jednom trenutku budemo videli i sa najstarijim sinom na terenu...