Veliko pojačanje!

U PARTIZAN DOŠAO KAO ŠAMPION, PA OSVOJIO "DUPLU KRUNU": Nekada veliki talenat ima novi klub - u drugoj ligi BiH!

Autor Dušan Ninković

Bivši fudbaler tima iz Humske Slaven Stjepanović prethodnih dana dogovorio je saradnju sa timom iz Srebrenika.

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Partizana i jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera u danima kada se raspadala državna zajednica ima novi klub. Daleko od onoga što mu je bilo predviđano, Slaven Stjepanović je sa 34 godine potpisao za Gradinu iz Srebrenika, drugoligaša u Bosni i Hercegovini!

Ovo je treći klub u BiH za čoveka koji je sa 20 godina napravio transfer iz Zete u Partizan, godinu dana nakon što su Crnogorci na refendumu izglasali odvajanje od Srbije. U premijernom izdanju fudbalskog šampionata Crne Gore sa 12 golova je doprineo titulu, a zatim se preselio u Beograd gde je sa Partizanom osvojio "duplu krunu".

On se u leto 2007. godine zajedno sa Markom Ćetkovićem preselio u Humsku, gde je put već utabanao Stevan jovetić, jedan od najboljih igrača Partizana tih godina. Slavena karijera počela je odlično - golom na debiju protiv Mladosti iz Lučana, ali je povreda ubrzo odvojila od terena. Samo četiri dana kasnije Stjepanović se povredio na meču protiv Rada, što je iziskivalo pauzu od preko dva meseca!

Pogledajte njegove fotografije iz igračkih dana:

Nakon oporavka nije uspeo da se nametne u Partizanu, pa je rastanak sa crno-belima usledio već narednog leta. Slaven je pojačao Vojvodinu u kojoj je odigrao dve dobre sezone, a zatim je karijeru počeo da gradi i van Srbije. Usledili su klubovi u Grčkoj, Rumuniji, Danskoj i Uzbekistanu, pre nego što se 2018. godine vratio u Crnu Goru.

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore nakon više od 10 godina zaigrao je u svojoj zemlji, ovog puta u dresu Petrovca. Taj mandat nije potrajao, pa je narednih sezona Stjepanović nosio dres Zvijezde 09 i Rudara iz Prijedora, a pre nekoliko dana potpisao je ugovor sa Gradinom iz Srebrenika.

OFK Gradina će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi FBiH, odnosno drugom takmičenju bosanskohercegovačkog fudbala. Slaven Stjepanović će zbog kvaliteta i iskustva koje poseduje biti jedan od glavnih aduta kluba u predstojećoj sezoni.

Tagovi