ZNA SE I TO

MILIONI STIŽU NA "MARAKANU"! Poznate su i brojke - evo koliko će Zvezda zaraditi posle Pjunika!

Autor Nemanja Stanojčić

Poznate su i brojke kada je u pitanju zarada crveno-belih.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda nalazi se na korak do Lige šampiona. Deklasirala je Pjunik na "Marakani" (5:0) i samo čudo može da je spreči da prođe u plej-of, odnosno poslednju rundu pred grupnu fazu elitnog takmičenja.

Tamo će ih izvesno sačekati Makabi iz Haife koji je bio ubedljiv protiv Apolona (4:0), a sada su poznate i finansije, odnosno milioni koji će doći u kasu srpskog tima u narednom periodu.

Potvrdom pobede u revanšu u Jerevanu crveno-beli bi obezbedili zaradu od oko 11 miliona evra, jer plasman u plej-of donosi pet miliona evropskih novčanica. Eventualni poraz i "selidba" u Ligu Evrope doneli bi 3,2 miliona, uz 2,5 miliona na osnovu rejtinga i dodatni novac od ulaznica.

Jasno je da je cilj Dejana Stankovića i ekipe grupna faza Lige šampiona i okršaji sa najjačim evropskim ekipama, a to bi donelo još više novca. To bi Zvezdi donelo oko 25 miliona evra.

Dakle, dobri rezultati doneli bi ekipi velika novčana sredstva. Sve to dodatno bi obradovalo i navijače koji su priredili spektakularnu koreografiju.