Rat!

DRAMA PRED MUNDIJAL - NEMAČKA KRADE NAJVEĆEG HRVATSKOG BISERA: Flik hoće da vodi 18-godišnjeg Hrvata u Katar!

Autor Nikola Lalović

Hansi Flik radi sve što je u njegovoj moći da ubedi Gabrijela Vidovića da zaigra za Nemačku.

Izvor: Profimedia

Opet Nemačka pokušava da "ukrade" fudbalera Hrvatskoj! Nakon što su probali da privole Bornu Sosu da igra za njihov nacionalni tim, sada Nemci to pokušavaju da urade sa Gabrijelom Vidovićem, 

Ovaj 18-godišnji ofanzivni vezista rođen je u Augszburgu gde je i ponikao, a vrlo brzo je Bajern uočio njegov talenat i doveo ga je u svoje redove. Prošle sezone je debitovao za prvi tim kada je u meču sa Arminijom zamenio Serža Gnabrija i odigrao je ukupno tri ligaška mečla za Bavarce. 

Iako je rođen u Nemačkoj roditelji su mu Hrvati i on je odlučio da u mlađim kategorijama nastupa za "vatrene". Do sada je igrao za U17, U‚18, U19 i U21 tim Hrvatske, ali Nemci žele da ga ubede da zaigra za nemačku seniorsku reprezentaciju.

"Gabrijel još uvek nije odlučio i konačna odluka će biti jako teška za njega", rekla je Marijana Vidović, Gabrijelova majka za nemačke medije.

Vezista koji je blistao u B timu Bajerna gde je na 32 meča dao 21 gol je sada u centru suboba dva fudbalska saveza. Moguće je ček da u nameri da ga "otmu" Nemci probaju da ga pozovu na Mundijal u Kataru! Konkurencija u oba tima je paklena, svakako da Vidović još uvek ne zaslužuje poziv u A tim bilo koje od ove dve države, ali situacija je takva da bi mogao da zahteva to od Hansija Flika i Zlatka Dalića.

Ostaje da se vidi, kod Borne Sose je na kraju Hrvatska pobedila, a sada se vodi nova bitka. 

Tagovi