Želi "napolje"

ILIEV OTKRIO ZAŠTO JE OTIŠAO IZ PARTIZANA: To je bila moja odluka, možda se okušam u Italiji!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji sportski direktor crno-belih Ivica Iliev ima velike planove za rad u inostranstvu.

Izvor: MN Press

Do skora je bio sportski direktor Partizana, a sada ističe da su sada njegove ambicije da radi u novoj sredini, van granica naše zemlje. 

Ivica Iliev je bio prva "žrtva" loših igara Partizana na startu ove sezone. Sada je otišao i Ilija Stolica, ali prvi koji je napustio klub bio je Ivica Iliev. Sada je u razgovoru za italijanske medije rekao da je to bila njegova želja.

"Posle sedam godina rada podneo sam ostavku u Partizanu. To je bila moja odluka, sada želim da se okušam u novoj sredini, van Srbije. Da li bih radio u Italiji? Tri godine sam tu igrao, nikad se ne zna“, rekao je Iliev.

Italijane je zanimalo i njegovo mišljenje o Dušanu Vlahoviću, napadaču koji je za vreme mandata Ivice Ilieva dobio šansu u prvom timu crno-belih.

"U prošloj sezoni je nailazio na previše poteškoća, što je i normalno kada nosite dres tako velikog kluba, ali ovo će biti njegova sezona. Uprkos tome može se reći da je ostavio pozitivan utisak od dolaska u Juventus. Pokazao je da ima kvalitet koji je od malih nogu imao i nagovestio da će tek da se računa ozbiljno na njega", rekao je on.

Naglasio je da nikada u karijeri nije video takav talenat i da je bilo samo pitanje vremena kada će se probiti na najvećoj sceni.

"Bilo je samo pitanje vremena. Nikada nisam zažalio što sam ga uveo u prvi tim Partizana, on je jedan od najvećih talenata koje sam video, a u karijeri sam video mnogo igrača. Uz Holanda je najveći talenat, na istom je nivou sa njim", dodao je Iieva i izneo smelu prognozu:

"Može da postigne 25 do 30 golova godišnje, zabavljaće se sa ta dva šampiona. Dušan će biti među protagonistima sezone u kojoj će Juventus po mom mišljenju uzeti Skudeto."

Na kraju se osvrnuo i na transfer Filipa Kostića u Juventus i istakao da bi on i Di Marija mogli da donesu titulu Juventusu. 

"Pratim ga jer mi se sviđa njegov stil igre. U Nemačkoj je uspeo da se nametne što nije lako, a sada uz Di Mariju i Kostića koji će sigurno upisati po 15 asistencija Juventus ima sjajnu situaciju za napadača", završio je on.