OTKRIVA SVE

NAJVEĆA IZDAJA U FUDBALU - ISTINA KONAČNO IZLAZI NA VIDELO! Portugalac posle 22 godine otvorio dušu: "Ovako je bilo"

Autor Nemanja Stanojčić

Luis Figo je konačno ispričao sve detalje o čuvenom prelasku iz Barselone u Real Madrid, a film o tome uskoro izlazi...

Izvor: MN Press/Profimedia

Luis Figo proglašen je za najvećeg izdajnika u svetu fudbala. U julu 2000. godine prešao je iz Barselone u Real Madrid za tadašnji rekord od 62 miliona evra i našao se na udaru navijača.

Dobijao je Portugalac zbog toga pretnje smrću, palili su njegove dresove, gađali su ga svinjskom glavom, nazivali ga raznim imenima jer je odabrao novac i postao deo ere Florentina Pereza i čuvenih "Galaktikosa". Sada, posle 22 godine odlučio je da kaže istinu o svemu tome i to u dokumentarcu "Netfliksa".

Objavljen je trejler na kome se vidi kako Figo u dresu Barse vređa Real, naziva ga pogrdnim imenima, ismeva klub, tvrdio je da nikada tamo neće otići, a nedugo zatim se dogodio veleobrt i odlazi u redove najvećeg rivala. O svemu tome pored Figa pričali su Perez, Pep Gvardiola i mnogi drugi.

"Mnogo ljudi priča, a niko ne zna šta je istina. Pravu istinu ja znam, jer sam ja akter svega toga", izgovorio je Figo koji je priznao da je u tom periodu bio uplašen i za sebe i za svoju porodicu zbog raznih pretnji koje je dobijao.

U insertu za film podsećaju da je Perez pred predsedničke izbore u "kraljevskom klubu" obećao da će "Figo biti igrač Reala ako njega odaberu za predsednika", to je i učinio. Tvrdi da će on reći šta se zaista dogodilo.

"Ja govorim istinu, ja ću vam ispričati tačno šta se dogodilo, ja sam akter toga", izgovorio je Perez i tako dodatno zagolicao maštu svih pre nego što se dokumentarac i zvanično pojavi.

Film se zove "Afera Figo: Transfer koji je promeio istoriju fudbala". Emitovaće se 25. avgusta na platformi "Netfliks" i nema sumnje da će privući ogromnu pažnju ljubitelja fudbala.