Fudbal

ZAŠTO MU ODMAH NE DAJU TITULU?! Bajern NEMA s kim da igra u Nemačkoj - dao je SEDAM golova u gostima!

Autor Mladen Šolak

Bajern je pobedio Bohum 7:0 i nastavio da dominira Bundesom.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Bajerna pobedili su Bohum 7:0 (4:0) u gostima i furiozno ušli u pohod na 11. titulu šampiona Nemačke u nizu. Tim trijumfom, Bavarci su oborili rekord Bundeslige, jer su u tri utakmice osvojili devet bodova uz impresivnu gol-razliku, 15-1! Da li ih iko može ugroziti ove sezone? Ili u narednim godinama Veoma teško!

Strelci u nedeljnom trijumfu bili su Leroj Sane, Matijs De Liht, Kingsli Koman, Sadio Mane (i to samo do poluvremena), a onda je Mane dao go li iz penala, pa je Kristijan Gamboa dao autogol za 0:6, a onda je Serž Gnabri postavio konačnih 7:0 za Bajern.

U prethodnim kolima Bajern je razbio i Ajntraht u gostima 6:1, dok je kod kuće bio milostiviji prema Volsfburgu prošlog vikenda i pobedio je "samo" 2:0. Sledeće šanse za ispucavanje "večni" prvak Nemačke imaće protiv Borusije Menhengladbah u sledećem kolu, a onda protiv Union Berlina 3. septembra. Narednog meseca počinje Liga šampiona i tamo će tim Julijana Nagelsmana naići na sebi ravnije rivale.

Podsetimo, Bajern se ovog leta burno rastao sa centarforom Robertom Levandovskim (kome je danas čestitao rođendan sa klupskih naloga), a ojačao je tim dovođenjem De Lihta iz Juventusa, Manea iz Liverpula Matisa Tela (17) iz Rena za 20 miliona, centralnog vezista Ajaksa Rajana Gravenberha za 18,5 miliona...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt