Neverovatno!

NAPADA ZVEZDU I LIGU ŠAMPIONA, A OPTUŽEN ZA PEDOFILIJU: Zbog užasnog s*ks skandala svi ga mrze - čak su ga gađali BOMBOM

Autor Dušan Ninković

Jedan od fudbalera izraelskog tima poslednje dve godine deo je najvećeg sportskog skandala u toj zemlji, pošto je optužen za pedofiliju.

Izvor: Instagram/omeratzili/printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21:00 igraju revanš meč plej-ofa za Ligu šampiona, a protivnik će biti ekipa Makabija iz Haife, tim koji je u prvom susretu ovih ekipa stekao prednost (3:2). Na terenu stadiona "Rajko Mitić" verovatno će se naći i Omer Azili (29), najkontroverznija ličnost izraelskog fudbala i čovek koji pored zanimljive igračke karijere ima i privatan život obeležen skandalom.

Već dve godine je jedna od najvećih afera izraelskog sporta njegova seksualna afera nakon koje je - zajedno sa saigračem iz reprezentacije - optužen za pedofiliju! Detalji iz istrage pokazuju da su dvojica fudbalera spavali sa maloletnicama, u noći koja je bila prošarana alkoholom, a možda je baš zbog tog skandala najbolji igrač prvenstva Izraela iz prošle sezone izgubio mesto u timu Makabija iz Haife.

Povremeni reprezentativac Izraela (5 nastupa) odigrao je 28 minuta u prvom meču protiv Zvezde, a ove sezone je uglavnom jedna od standardnih izmena trenera Baraka Bahara, čoveka koji je sa timom iz Haife napravio čudo. Azili se navikao i na novu ulogu, iako je prethodnih sezona mnogo češće bio starter.

Sada je njegov posao da odmara Davida i Hazizu, pošto može da igra kao krilni napadač po oba boka. Poznato je da Makabi iz Haife voli da drži visok tempo tokom čitavog meča i da ofanzivci moraju da pritiskaju poslednju liniju rivala. U toj situaciji važni su i oni koji ulaze u finišu meča kako tempo ne bi opao, a tada je posebno važna njegova uloga...

Čovek koji se poslednjih godina smirio i sada vodi porodičan život svojevremeno je bio najomraženiji fudbaler u Izraelu, čak i od strane navijača kluba za koji igra! Nije to bilo tako davno, pre samo godinu i po dana fanovi Makabija iz Haife bili su protiv njegovog dolaska.

Pogledajte kako izgledaju Omer i njegova supruga Or, koja mu je oprostila veliki skandal:

Iako sada ima suprugu i sa njom dvoje dece, Omer Azili se nedavno našao u centru velikog skandala! Omer Azili i Dor Mica - koji sada igra za Hapoel Bir Ševu, optuženi su za pedofiliju! Njih dvojica proveli su noć sa devojkama za koje se kasnije ispostavilo da su imale samo 15 godina, iako su dvojici poznatih fudbalera ispričale da su punoletne.

Zbog toga je Aziliju pretilo pet godina zatvora, a njegov tadašnji klub Makabi iz Tel Aviva odmah ga je suspendovao. Kako bi mogao da igra fudbal, ali i izbegne zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina, Azili se preselio na Kipar gde je potpisao za APOEL i u čijem dresu je proveo šest meseci.

U međuvremenu je završen sudski postupak, a dvojica izraelskih fudbalera oslobođena su optužbi. Njima dvojici u korist je išlo što su devojke tvrdile da su punoletne, ali je ovaj skandal pronašao svoje mesto u izraelskoj javnosti. Brzo su počeli da cure detalji iz provoda te noći, a Azili je morao da se oglasi.

"Napravio sam veliku moralnu grešku. Izvinjavam se svakom dečaku ili devojčici koji su morali da pitaju roditelje šta se sa mnom desilo, izvinjavam se svakom roditelju koji je morao da objašnjava. Ja moram da naučim da živim sa ovim još mnogo godina", napisao je tada Omer Azili, ali njegovu poruku mnogi nisu hvatili ozbiljno.

Izvor: Profimedia/CNC/Pavel Mazáč

Posebno zbog toga što se nekoliko meseci kasnije ispostavilo da su fudbaleri znali za godine devojčica. Iako im je to bio glavni adut na sudu i glavni dokaz za obaranje optužnice, postalo je jasno da su Omer i Dor znali koliko godina imaju devojčice. Njih dvojica su sa žrtvama razmenjivali eksplicitne poruke pre nego što su se videli u iznajmljenom apartmanu, a kada su tekstovi tih poruka isplivali u javnost postalo je jasno da fudbaleri znaju godine, ali i druge detalje iz života maloletnica. Recimo, za ceo slučaj se saznalo tek preko škole u koju su išle žrtve, a u kojoj se od usta do usta širila priča o njihovom spavanju sa reprezentativcima.

Deo razgovora Omera i Dora pre nego što su se videli sa devojčicama:

Mica: Biće samo nas četvoro, alkohol i druženje. Razmišljam da nabavim i malo praha (verovatno kokain), ali to zavisi u kakvom si ti raspoloženju.

Azili: Ja nemam problem sa tim, ali ne znam za devojke, on još nemaju 18 godina. Možda se predomisle, možda im bude strašno, bolje da zaboravimo na to.

Mica: Sve što radimo je u redu, ove male devojčice uzimaju drogu isto kao mi. Dobro, ostavićemo prah za neki drugi dan.

Postupak protiv njih dvojice nije ponovo pokrenut kada su u javnost dospele poruke koje su međusobno slali i verovatno su se obojica izvukli bez ikakve kazne za ono što su uradilo. Ali, reputacija obojice fudbalera je uništena. Videlo se to i pre godinu i po dana, kada je Azili pregovaarao sa Makabijem iz Haife da se sa Kipra vrti u izraelski fudbal.

Makabi - Crvena zvezda 3:2
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Navijači njegovog sadašnjeg kluba bili su zgroženi idejom da će Azili stići u Makabi, pa su na ulicama Haife bili protesti zbog tog poteza klupskog rukovodstva. Iako je Omer brzo postao zvezda kluba i sa timom do sada osvojio dve titule od kako se vratio u Izrael, njegov ugled nije na visokom nivou.

Kada je dolazio, na porodičnu kuću njegovih roditelja bačena je dimna bomba, a ograde oko nje ispisane su prukama poput "Drži se dalje od Makabija" ili "Azili je pedofil". Njihovi pritisci nisu urodili plodom pošto je Omer potpisao ugovor sa klubom, a u prethodnoj sezoni bio je i najbolji igrač prvenstva u Izraelu sa 28 golova i 14 asistencija na svom kontu.

U međđuvremenu mu je veliki skandal oprostila supruga sa kojom je od 2018. godine u braku i već imaju dvoje dece, ali i Fudbalski savez Izraela. Azili je davne 2016. godine zabeležio debi u seniorskoj selekciji, a prethodne sezone se nakon duge pauze vratio u nacionalni tim i od tada je odigrao još tri meča.