Rešeta!

ISTORIJA! HET-TRIK HRVATSKOG FUDBALERA U SRPSKOJ SUPERLIGI: Ante Vukušić "pregazio" Čukarički za 20 minuta!

Autor Dušan Ninković

Ante Vukušić koji je u karijeri nosio dres Hajduka iz Splita i brojnih timova širom Evrope postigao prve golove u Superligi Srbije.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Hrvatski fudbaleri nisu česta pojava u Superligi, ali ove sezone imamo priliku da na terenima širom zemlje gledamo nekadašnjeg reprezentativca te zemlje. Tokom letnjeg prelaznog roka u Lazarevac je stigao Ante Vukušić, nekadašnji igrač Hajduka iz Splita i napadač koji je upisao nastup u seniorskoj selekciji Hrvatske.

Odmah po dolasku u Lazarevac letnje pojačanje Kolubare raspričalo se za MONDO, a na njegove golove morali smo da sačekamo nekoliko kola. A kada je krenulo... Ante Vukušić postigao je het-trik za manje od 20 minuta i sam srušio Čukarički u Lazarevcu - 3:2!

Veoma važnu pobedu ekipi Dejana "Švabe" Đurđevića hrvatski napadač doneo je golovima u 29. minutu - kada je intervenisao VAR, zatim 37. minutu i na kraju u trećem minutu nadoknade prvog dela meča. Iskusni Hrvat je golove postigao na sličan način, šunjajući se po petercu beogradskog tima, a to mu je kroz celu karijeru i bilo najjače oružje.

Golovi koje postiže danas posebno dobijaju na značaju kada se zna da je Ante godinama igrao bez jednog plućnog krila, a da je za doktore bio fenomen jer je u takvom stanju uopšte mogao da se kreće. Ipak, od fudbala nikada nije odustao i na teren se vraćao čak i posle nezamislivih pehova.

Pre nego što je Vukušić postigao prvi gol goste je u prednost doveo Luka Adžić, koji je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru, a prednost Kolubare je u drugom delu meča smanjio štoper Nikola Vujadinović. Ipak, to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz, pa je Kolubara nastavila niz dobrih rezultata i put ka vrhu. Ovako sada izgleda tabela Superlige:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt