Uživo

"I VI MOŽETE 5 MINUTA, A NE ON!" Zvezda u Humskoj 6 GODINA bez pobede, a novi trener poručuje: Nisam mađioničar, ali...

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević najavio predstojeći 168. "večiti" derbi protiv Partizana koji se igra u sredu od 20 časova u Humskoj.

Izvor: Youtube/screenshot/Crvena Zvezda

Fudbalere Crvene zvezde očekuje veliki izazov u sredu (20 časova) i gostovanje Partizanu u prvom derbiju nove sezone. Ekipu Zvezde po prvi put će u ovako velikom meču predvoditi Miloš Milojević, novi trener aktuelnog šampiona Srbije. On se na konferenciji za medije obratio javnosti pred veoma bitan meč, a govorio je o raznim temama pred utakmicu protiv Partizana.

Između ostalog, Milojević je otkrio da je Ohi u karantinu sa ostatkom tima i da je u konkurenciji za meč, a da će za mesto u timu konkurisati i novo pojačanje - Kalifa Kulibali. Pričao je mladi strateg o tome šta njegova ekipa treba da uradi tokom meča, kako da odgovori na igru Partizana i odakle preti najveća opasnost kada je u pitanju tim iz Humske.

Kompletnu konferenciju pročitajte u kartici "Razvoj događaja".

11:14

Kraj konferencije!

Završeno je obraćanje Miloša Milojevića!

11:12

Šest i po godina bez pobede...

"Presudna će biti borba za drugu loptu, mnogo žara i intenziteta. Očekujem da moji igrači ostanu mirni u glavi. Ako se ne prihvati ritam koji domaćin pokušava da zada, na bilo kom gostovanju, može da bude problema. Postoje fudbalske stvari moramo da uradimo. Ovo je nova utakmica i šest i po godina nam ne prija, ali mi imamo cilj da prvi prođemo cilj u maju. Želeo bih da nam bude dodatna motivacija to što dugo nismo pobedili u Humskoj. Momci moraju da shvate da treba da igramo našu igru i da slavimo", zaključio je trener Zvezde.

11:10

Gostovanje!

"Bio sam prisutan na nekoliko utakmica tamo, oni se dobro osećaju u svojoj kući. Nije lako igrati u Humskoj. Pokušaćemo da zaustavimo neke njihove tačke, dobri su u tranziciji, dobri su u prekidu. Moramo da budemo spremni da uđemo u fajt, a verujem da imamo kvalitet da fudbalski nadvladamo utakmicom. Ima stvari koje moraju isto da se urade i za Partizan i za Javor", rekao je Milojević

11:09

Kulibali!

"Svako od vas ovde može pet minuta. Derbi se igra dva ili tri puta godišnje, ne verujem da bi on bio srećan da ga skroz sklonim i da propusti takav meč. Iako on nije igrao od juna, verujem da kao profesionalac može da pomogne", rekao je Milojević.

11:08

Kritike...

"Ljudi mogu da donose zaključke kakve žele, ko god plati ulaznicu može to da radi. Prihvatio sam ovaj posao i znam da ekipa pobeđuje, a trener gubi. Ne treba da se veruje da sam ja mađioničar. Ako se izgubi, ja se spremam da preuzmem odgovornost, ali i igrači na terenu moraju zbog zadataka koje im dajemo. Od navijača tražim samo podršku za momke", ispričao je Milojević.

11:06

Psihologija!

"Sinoć posle treninga dobio sam izveštaj da su svi spremni za utakmicu. Što se tiče psihologije, mislim da nas je timski duh podigao protiv Javora. Psihološki se vraćamo posle šoka protiv Haife. Što se tiče spremnosti, nisam očekivao da igrači sa manjom minutažom budu bolje spremni. Ekipa je dobro radila kod prethodnog stručnog štaba i ne verujem da je to problem. Igrači znaju odgovornost, oni su profesionalci i dobri momci. Biće na maksimumu svojih mogućnosti i sutra i u svakoj utakmici", istakao je Milojević.

11:04

Ko napada?

"Ohi je u karantinu, nije otišao u Brondbi, a da li će igrati morate sutra da vidite. Kulibali, Pešić i Ohi imaju različite karakteristike, a bilo koji od njih može da se uklopi u zahteve i bude pretnja za Partizan. Bitnije mi je kako će cela ekipa igrati nego ko će igrati. Ukoliko ekipa pomogne napadaču i on će pomoći ekipi", otkrio je trener Zvezde.

11:03

Najava!

"Nema potrebe najvaljivati važnost i veličinu ovog susreta. Večiti derbi je uvek poslastica srpskgo fudbala. Očekujem mnogo žara i borbe. Poznajem filozofiju igre kolege Petrića i mislim da Partizan ima kvalitet za nejgove ideje. Imaju naše poštovanje iako rezultati na početku sezone nisu bili kakve su očekivali. Mi ćemo morati da pokažemo kvalitet i da igramo za gol", rekao je Milojević!

11:00

Počinjemo!

Miloš Milojević će na konferenciji za medije najaviti meč Partizana i Crvene zvezde!

10:55

Četiri derbija prethodne sezone!

Iako ova sezona nema mnogo sličnosti sa prethodnom jer su oba tima promenila trenere, a i igrački kadar u najboljim srpskim klubovima značajno se razlikuje, podsetićemo se mečeva iz prethodne sezone. Odigrano ih je čak četiri, tri u Superligi i jedan u finalu Kupa Srbije!

Počelo je remijem na Partizanovom stadionu u jesenjem delu sezone, nastavilo se pobedom Zvezde u meču koji je morala da dobije, a i treći meč u prvenstvu završen je remijem. Crvena zvezda je u finalu Kupa Srbije pobedila i osvojila duplu krunu!

  • Partizan - Crvena zvezda 1:1 (Natho 36 - Katai 83)
  • Crvena zvezda - Partizan 2:0 (Ohi 29, Katai 42)
  • Crvena zvezda - Partizan 0:0
  • Crvena zvezda - Partizan 2:1 (Katai 26, 72 - Urošević 61)
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

10:50

Ulaznice!

Partizan je još u subotu pustio u prodaju karte za najbitniji meč srpskog fudbala, a navijači Crvene zvezde imaju opciju da kartu za severnu tribinu ili deo zapadne tribine koji se nalazi uz sever kupe i na blagajni stadiona Rajko Mitić. Ovo su cene ulaznica za 168. derbi:

  • jug i sever – 1.000 dinara
  • istok bočno – 2.000 dinara
  • istok centar – 2.500 dinara
  • zapad bočno – 2.500 dinara
  • zapad centar – 3.000 dinara
  • lože istok – 5.000 dinara
  • lože zapad – 10.000 dinara
10:45

Određen sudija!

Večiti derbi na stadionu Partizana sudiće debitant, Milan Mitić! Arbitar iz Leskovca pokazuje ogroman napredak u poslednje vreme, pa će meč u Humskoj biti pravi test za njega. Praktično, na ovom susretu Mitić bi mogao da se izbori za utakmice na međunarodnoj sceni, pošto još nema FIFA znak.

Do sada je sudio 11 utakmica Partizanu i crno-beli su pobedili 10 puta, uz remi protiv TSC-a u tekućoj sezoni. Crvenoj zvezdi sudio je četiri puta i aktuelni šampion pobedio je svaku od tih utakmica.

Pomagaće mu pomoćnici Uroš Stojković i Milan Mihajlović, četvrti arbitar je Momčilo Marković, a u VAR sobi biće Aleksandar Živković i Milovan Ristić.

Izvor: MN Press

10:35

Da li će Pešić biti spreman?

Pred Zvezdom je jedan od najbitnijih mečeva u sezoni, a crveno-beli nisu sigurni da Aleksandar Pešić može da zaigra na gostovanju u Humskoj! Napadač Zvezde polomio je prst na nozi tokom prvog meča u povratničkom mandatu, a pod jakim bolovima i tabletama odigrao je narednih pet mečeva.

U poslednje vreme Pešić nije trenirao sa ostatkom ekipe, pa ostaje da se vidi da li će moći da nastupi u derbiju.

Izvor: MN Press

10:30

Još jedno pojačanje?!

Crvena zvezda trenutno u napadu ima Aleksandra Pešića i Kalifu Kulibalija, ali tu nije kraj! Kao bomba je u ponedeljak kasno uveče odjeknula informacija da crveno-beli žele reprezenetativca Argentine. Adolfo Gaič (23) blizu je dogovora sa Zvezdom, a on bi iz moskovskog CSKA stigao na jednogodišnju pozajmicu.

Pročitajte detaljnije sve o karijeri argentinskog fudbalera, kao i detalje o njegovom poreklu, koje je podiglo mnogo prašine!

Izvor: Profimedia

10:25

Pojačanje!

Crvena zvezda je prethodnih dana prodala Milana Pavkova u Saudijsku Arabiju, a snažni napadač iz Begeča igraće za tim Al Fejha koji sa klupe predvodi Vuk Rašović. Umesto junaka pobede nad Liverpulom u grupnoj fazi Lige šampiona, Milojević će kao opciju u napadu imati napadača koji je najveći deo karijere proveo u Francuskoj!

Kalifa Kulibali (31) svojevremeno je bio član PSŽ-a, a u Beograd stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Nantom. Po rečima Mitra Mrkele, srpski šampion je na tržištu tražio igrača poput Pavkova.

Izvor: Profimedia

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
10:05

Ulog!

Crvena zvezda bi eventualnom pobedom na gostovanju najvećem rivalu mogla da stekne dvocifrenu prednost na tabeli Superlige. Zbog svog maksimalnog učinka na početku sezone, ali i Partizanovih kikseva protiv Radničkog iz Niša, TSC-a i Novog Pazara, razlika trenutno iznosi čak sedam bodova. Po rečima Miloša Milojevića, on je stigao u Zvezdu da je poveća!

10:00

Pogledajte golove protiv Javora!

Ovako je Crvena zvezda savladala Javor, u prvom meču koji je Miloš Milojević vodio kao trener crveno-belih!

Prvo je pogodio Ohi...

Crvena zvezda - Javor 1:0, Ohi
Izvor: YouTube/Arena sport TV

...zatim Stefan Mitrović...

Crvena zvezda - Javor 2:1, Mitrović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

...pa El Fardu Ben...

Crvena zvezda - Javor 3:1, Ben
Izvor: YouTube/Arena sport TV

...i na kraju Veljko Nikolić, koji je postigao najlepši gol na meču!

Crvena zvezda - Javor 4:1, Nikolić
Izvor: YouTube/Arena sport TV
9:50

Kao što tradicija nalaže...

Dan nakon debitantske pobede, na zvaničnim klupskim kanalima osvanula je fotografija na kojoj Dejan Stanković predaje štafetu Milošu Milojeviću! Nekadašnji kapiten kluba sa stadiona "Rajko Mitić" rukovao se sa svojim bivšim pomoćnikom, a Milojević je i u prvoj izjavi pomenuo koliko mu je u karijeri značio Dejan Stanković.

"Dejan Stanković je uradio tri velike stvari za mene. Doveo me je ovde i predstavio javnosti na Balkanu, shvatio je moju želju da budem samostalni trener i pomogao je upravi da mi ukaže poverenje", rekao je pre nekoliko dana Milojević, na predstavljanju u novoj ulozi.

9:40

Debi Milojevića!

Crvena zvezda je odmah morala na teren! Miloš Milojević je upisao debitantsku pobedu protiv Javora iz Ivanjice (4:1), a crveno-beli su se raspucali tek u finišu susreta. Ovaj meč poslužio je novom treneru da razigra i nekoliko fudbalera sa manjom minutažom, pa smo tako na terenu prvi put videli Iraklija Azarova, a šansu kao starter dobio je i Ohi Omoižuanfo. Takođe, zaigrao je i Veljko Nikolić koji se na teren vratio posle teške povrede.

9:35

Prva konferencija!

Novi trener Zvezde obratio se javnosti već sutradan, ali tada nije bilo mnogo prostora za priču. Miloš Milojević predstavljen je samo sedam sati pre utakmice sa Javorom!

Ipak, stigao je da odgovori na neka važna pitanja, pa je tako bilo reči o njegovim pomoćnicima u stručnom štabu, prelaznom roku koji i dalje traje, ali i izazovima koji ekipu čekaju u jakoj grupi Lige Evrope. Posebno zanimljivo biće formiranje stručnog štaba jer je sa Stankovićem otišlo i pet stručnjaka koji su do sada radili u Zvezdi.

9:25

Kako se Milojević vratio?

Nakon remija sa Makabijem iz Haife koji je značio da Crvena zvezda neće igrati grupnu fazu Lige šampiona, Dejan Stanković je doneo odluku koja je mnoge iznenadila. Podneo je neopozivu ostavku, a u prvi plan je odmah iskočio njegov nekadašnji pomoćnik. Čovek koji je godinu i po dana radio u Stankovićevom timu imao je prilike da samostalno vodi Hamarbi i Malme, a zatim se vratio u Beograd gde je već bio planiran kao zamena Dejana Stankovića.

Odmah je preuzeo novu funkciju, a sportski sektor na čelu sa Mitrom Mrkelom bio je zadovoljan što je došlo do dogovora.

9:15

Dobar dan!

Najveća utakmica srpskog fudbala na programu je u sredu (20:00), a meč Partizana i Crvene zvezde najavljuje novi trener aktuelnog šampiona. Ostanite uz MONDO i u tekstualnom prenosu pročitajte sve što je rekao Miloš Milojević, novi šef stručnog štaba Zvezde.

Ukratko

  • Derbi se igra u sredu (20:00)
  • Partizan je domaćin
  • Drugi meč Milojevića na klupi
učitaj još +