Emotivno!

PARTIZAN PROTIV ZVEZDE IGRA ZA NJEGA! Evo zašto su golmani crno-belih obukli POSEBNE majice! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Čuvari mreže Partizana izašli su na teren u poslednjim majicama.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nekoliko dana pre 168. večitog derbija u kojem će ugostiti Crvenu zvezdu, Partizan je ostao bez jedne od najvećih legendi. Preminuo je Milutin Šoškić, legendarni čuvar mreže teške životne priče, golman koji je bio među stativama kada su crno-beli protiv Real Madrida igrali finale Kupa evropskih šampiona. Pored tog uspeha beležio je i sjajne rezultate sa reprezentacijom Jugoslavije, koja je mogla da bude i svetski prvak, pa je jasno zašto se Partizan večeras oprašta od njega.

Golmani Partizana izašli su večeras na zagrevanje u majicama posvećenim legendarnom Šoletu! Na prednjoj strani majice je fotografija čuvenog čuvara mreže, a na leđima nadimak po kojem je bio poznat u Jugoslaviji, ali i u SAD gde je godinama radio. milutin Šoškić bio je jedinica, pa taj broj stoji i na leđima Partizanovih čuvara mreže.

"Bilo bi dobro kada bi Partizan sutra dobio, iz mnogo razloga, da se približimo i još stabilizujemo. Želja je moja da možda sutra ta pobeda ode nekom čoveku koji bi se sigurno radovao, a to je bata Šole", rekao je Gordan Petrić na konferneciji za medije pred meč protiv Zvezde.

Sjajan gest kluba iz Humske i oproštaj od legende srpskog i jugoslovenskog fudbala. Pogledajte posvetu legendarnom Milutinu Šoškiću: