KAKVO POJAČANJE

BOMBA NA BALKANU - LEGENDA REAL MADRIDA OBLAČI CRVENO-BELI DRES: Brazilac posle PET Liga šampiona stiže na novi zadatak!

Autor Nebojša Marković

Marselo je postao novi igrač grčkog Olimpijakosa

Izvor: Profimedia/PABLO MORENO/SIPA

Kakva transfer "bomba" je odjeknula u Pireju, Grčkoj, ali i čitavom Balkanu - najtrofejniji fudbaler u istoriji Real Madrida stigao je u redove Olimpijakosa i postao najzvučnije pojačanje kluba verovatno i u poslednjih par decenija.

Brazilac Marselo je novi igrač Olimpijakosa, nakon što je posle 15 godina u suzama napustio Real. Odigrao je 546 mečeva za "kraljevski klub" i osvojio neverovatnih 25 trofeja, od čega čak pet u Ligi šampiona.

A sada će nositi crveno-beli dres grčkog velikana. Potpisao je ugovor do leta 2023. godine, uz opciju produžetka saradnje na još 12 meseci. Olimpijakos je katastrofalno počeo sezonu, ispali su od Makabija iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedva su se domogli Lige Evrope.

Sada su vlasnici kluba iz Pireja rešili da sve "podignu" jednim velikim poslom, a Marselo će postati još jedan slavni Brazilac koji će obući njihov dres - pošto su nekada za Olimpijakos igrali i Rivaldo i Đovani.

Marselo je letos napustio Real Madrid po isteku ugovora, a tokom prelaznog roka su se pominjali brojni klubovi koji su navodno bili zainteresovani za njega. Tu su bili i Bajer Leverkuzen, Nica (Partizanov rival u Konferencijskoj ligi) i italijanska Monca.

No, nekih pola sata pre ponoći u petak uveče, Olimpijakos se pohvalio dolaskom Marsela u njihove redove.