GOLGETER!

NOVI HRVAT U SRPSKOM FUDBALU: PRATI GA 1.200.000 LJUDI! Postao IKONA u Aziji - ima lični brend i karijeru kao na filmu!

Autor Nebojša Marković

Marko Šimić je novo pojačanje Radničkog 1923 iz Kragujevca.

Izvor: Instagram/markosimic_77/Printscreen

Vrlo zanimljivo pojačanje u Superligi! Još jedan hrvatski fudbaler je stigao u Srbiju pošto će u nastavku sezone dres Radničkog 1923 nositi Marko Šimić.

Nakon Antea Vukušića koji je ovog leta došao u Kolubaru iz Lazarevca, sada je tu još jedan hrvatski napadač. Šimić je rešio da se posle niza godina provedenih u Aziji gde je stekao veliku popularnost vrati u Evropu i preseli u Kragujevac!

Marko Šimić ima 34 godine i radi se o igraču koji je ponikao u omladinskoj školi Dinamo Zagreba. Rođeni Riječanin je igrao u Hrvatskoj, Rusiji, Mađarskoj i Sloveniji, pre nego što je rešio da ode u Indoneziju. U redovima Persije iz Džakarte je nastupao u poslednje četiri godine, a stekao je status ikone kluba pošto je na 111 godina postigao čak 76 golova u svim takmičenjima. Bio je sa Persijom i prvak Indonezije, ali neke druge stvari bolje govore o njegovoj popularnosti.

Riječanin je dobio nadimak "Super Šimić", a pokrenuo je i sopstvenu liniju sportske opreme. Igrajući u zemlji koja broji skoro 300.000.000 stanovnika postao je fudbalska zvezda, pa ga na Instagramu prati 1.200.000 ljudi. Ipak, ovog leta je rešio da napusti Persiju. Razlog za to bile su neisplaćene plate, a do kraja sezone 2022/23, Šimić će igrati za Radnički 1923.

"Moj kondicioni trener Miloš Savić i nekadašnji saigrač Miloš Jokić ispričali su mi dosta lepih stvari o samom gradu, klubu i njegovoj tradiciji, navijačima… Već na prvu loptu mogao sam da se uverim da je reč o zaista dobro organizovanom klubu, koji ima visoke takmičarske motive, što se nekako uklapa u moj karakter. Moj posao kao napadača jeste da dajem golove, ali svakako da to nije jedini način na koji mogu da doprinesem ekipi", počeo je Šimić.

"Bitno je pre svega da igramo timski dobro i da osvajamo bodove, a sad ko će postizati golove, to je već manje važno. Dugo nisam igrao u Evropi, tako da će mi biti potreban određen period prilagođavanja, ali smatram da ću vrlo brzo uspeti da uđem u takmičarski ritam", rekao je iskusni hrvatski internacionalac i nekadašnji mladi reprezentativac te zemlje.