Fudbal

ZAŠTO ON, A NE DUŠAN VLAHOVIĆ!? Penal u 92. minutu JOŠ NIJE za Srbina - trener otkrio zašto mu nije dao loptu!

Autor Mladen Šolak

Zašto Srbin nije pucao jedanaesterac? Trener Juventusa Maks Alegri objasnio je zašto je dao poverenje kapitenu ekipe, Leonardu Bonućiju.

Izvor: Profimedia

Juventus i Salernitana odigrali su utakmicu završenu skandalom i sudijskom greškom. Cela Italija priča o poništenom pobedonosnom golu "Stare dame", a neki se pitaju i zašto je jedanaesterac za Juve u nadokandi vremena izveo kapiten, defanzivac Leonardo Bonući, a ne srpski centarfor Dušan Vlahović? Odgovor na to pitanje ponudio je trener torinskog velikana, Maks Alegri.

"Bio je to važan penal i bilo je bolje da ga Bonući izvede", rekao je trener Juventusa, a prenela je "Gazeta delo Sport". Bonući je preuzeo loptu, golman Salernitane Luiđi Sepe ga je "pročitao" i odbranio udarac, ali se lopta odbila pravo na nogu iskusnom štoperu i on je udarcem postavio konačnih, burnih 2:2. U nadoknadi vremena Juve je dao i gol za 3:2, kada je Arkadijuš Milik zatresao mrežu glavom, ali je taj pogodak neopravdano poništen odlukom sudije Matea Marsenara.

Kada je u pitanju Vlahović, on je poznat kao pouzdaniji izvođač penala, jer je u Seriji A propustio da iskoristi samo jedan udarac – u januaru 2022, u pobedi svog tadašnjeg tima, Fiorentine, protiv Đenove, kada mu je šut "skinuo" golman Salvatore Sirigu. Međutim, uprkos tako dobrom proseku, Vlahović još nije dobio Alegrijevo poverenje. A dok ga stiče, Juventus ulazi u sve veći problem u Seriji A, jer jer u poslednjih pet mečeva pobedio samo jednom, protiv Specije (2:0), uz čak četiri remija – protiv Sampdorije, Rome, Fiorentine i Salernitane.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt