STARTNIH 11!

OVO JE SASTAV PARTIZANA ZA FRANCUZE: Petrić protiv Nice vraća staru formaciju, čekaju se Menig i rešenje u vezi!

Autor Nebojša Marković

Fudbaleri Partizana u četvrtak (21.00) dočekuju Nicu u meču drugog kola grupne faze Konferencijske lige, a poznato je i u kakvoj startnoj postavi bi ekipa Gordana Petrića mogla da se suprotstavi Francuzima.

Izvor: MN Press/Chosen11/Screenshot

Ako je Partizan prošle sedmice protiv Slovacka mogao da sebi dopusti jedno od najgorih poluvremena na evropskoj sceni u skorijem sećanju i opet umalo dođe do pobede, u četvrtak uveče tako nešto nipošto neće biti moguće.

Jer u Humsku stiže Nica, bogati francuski klub sa pregršt svetski poznatih fudbalera, koji će pokušati da posle remija sa Kelnom baš u Beogradu ostvari prvu pobedu u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Ekipa Gordana Petrića svesna je težine zadatka koji podrazumeva ovakav rival. Dok se u Nici mogu istaći imena poput Kaspera Šmajhela, Arona Remzija, Nikole Pepea, Marija Lemine, Morgana Šnajderlina, Rosa Barklija, Jusefa Atala i Žan-Klera Todiboa, crno-beli znaju da fudbal ne igraju samo imena i prezimena igrača.

Mnogi od pomenutih neće biti u startnoj postavi francuskog tima, ali to Partizanov cilj neće mnogo menjati. Petrić je pre meča rekao da bi pobeda crno-bele približila nokaut fazi i od nje se neće odustati. A evo i sa kojih 11 igrača će Petrić pokušati da iznenadi Nicu i sa svojim timom ostvari pozitivan rezultat.

Izvor: MN Press

Oko mesta golmana ove sezone odavno već nema dileme i Aleksandar Popović će ponovo biti u toj ulozi. Meč u Češkoj je pokazao i da sistem sa tri štopera nije idealan za ovaj sastav crno-belih, pa se očekuje da ekipa istrči u klasičnoj formaciji 4-2-3-1.

Na desnom beku će meč početi Marko Živković, koji je protiv Mladosti iz Lučana trebalo da odmori pred susret sa Nicom, ali je ipak morao da zaigra zbog povrede Aleksandra Filpovića. Sa suprotne strane, levi bek će biti kapiten Slobodan Urošević, kao po običaju, dok se više pitanja postavlja o štoperima crno-belih. Protiv Slovacka su igrala sva trojica Petrićevih prvih opcija, ali bi protiv Nice trebalo očekivati da će na terenu biti Igor Vujačić i Svetozar Marković. Siniša Saničanin bi meč mogao da počme sa klupe nakon nekoliko nesigurnih reakcija u Češkoj prošlog četvrtka.

Na sredini terena će Partizan morati da pravi promene. Hamidu Traore će početi kao centralni vezista, ali postavlja se pitanje uz koga. Kristijan Belić je suspendovan zbog crvenog kartona, pa bi na njegovo mesto mogao da uskoči Ljubomir Fejsa, kao defanzivnija opcija od Patrika Andradea.

Izvor: MN Press

Desno krilo je rezervisano za Fusenija Dijabatea. Njegova izvanredna rola prošlog četvrtka rezultirala je u dva postignuta pogotka koja su "vaskrsla" Partizan. I Petrićeve reči da ga se protivničke odbrane plaše dovoljno pokazuje koliko bi on mogao da i u ovom meču bude presudan za napadačku igru Partizana.

Bibars Natho će biti na mestu iza špica i pokušaće da deluje u prostorima između linija, dok je levo krilo problematičnije. Kvinsi Menig je imao problema sa povredom zbog koje nije putovao u Češku, ali i dalje nije 100% jasno hoće li biti spreman za ovaj meč. Petrić bi mogao da ovde reskira i stavi Holanđanina u prvih 11, imajući u vidu da su mu rezervne opcije Nemanja Jović i Mihajlo Petković.

Naravno, u špicu će kao i uvek biti Rikardo Gomeš, koji je na sjajan način doneo Partizanu treći gol protiv Slovacka. Biće ovo ozbiljan test i za golgetera sa Zelenortskih Ostrva, u kojeg će sve oči biti uprte i ovog puta. Dakle, da rezimiramo kojih startnih 11 bismo mogli da u četvrtak uveče vidimo u Humskoj:

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Traore, Fejsa - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.