Uživo

ZVEZDA U "PRVOJ BRZINI", ALI TRI BODA VODE IZ KRIZE: Pešić prekinuo mučenje na Marakani, šampion s prvog mesta na pauzu!

Crvenoj zvezdi je bila potrebna pobeda i došla je do nje, iako nismo gledali naročito lep i uzbudljiv meč na "Marakani". Sa nova tri boda šampion Srbije na pauzu odlazi sa prvog mesta na tabeli.

Izvor: MN Press

Crvenoj zvezdi su bila potrebna tri boda za izlazak iz krize - i do tri boda je i došla. Nije to bilo naročito lepo, atraktivno, igrala je Zvezda praktično u "prvoj brzini" pred oko 3.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", ali je ipak savladala Napredak 1:0 (0:0) i tako na zasluženu pauzu u prvenstvu odlazi sa prvog mesta na tabeli.

Jedini pogodak na meču postigao je Aleksandar Pešić u 69. minutu nakon majstorije Aleksandra Kataija. Prošao je "Magiko" po levoj strani i sa ivice terena poslao idealnu loptu za "Šilju", a napadač Zvezde je praktično iz prve prave šanse na susretu pogodio za ispostaviće se konačan rezultat. I pre, a i posle tog detalja, Zvezda je bila jedini tim koji se pitao na ovom susretu jer je Napredak bio vrlo povučen, međutim ne može se reći smo gledali "živ fudbal" pun šansi.

Istina, oba tima su promašila velike prilike u prvom poluvremenu - Čečarić sa pet metara u 17. minutu glavom posle kornera, a potom i Gobeljić nogom sa sedam metara u 31. minutu - međutim ostatak susreta nije bio toliko sadržajan.

Deluje da je Zvezda na individualni kvalitet uspela da izađe na kraj sa Napretkom, ali da postoje još mnoge stvari koje je neophodno da Miloš Milojević popravi u igri svog tima. Za to će mu pomoći pauza u Superligi zbog obaveza reprezentacija, kada će moći prvi put od dolaska na Marakanu više da radi sa svojim igračima.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
18:55

89' - Poslednja izmena u Zvezdi

Stefan Mitrović, budući reprezentativac Srbije, menja Aleksandra Pešića koji se žali na povredu dok izlazi iz igre. Igraće se još tri minuta.

18:50

83' - Kangva pogađa, ali ruka?

Posle dobrog napada Pešića i odbijene lopte Petrića, stigla je do Kangve koji pogađa mrežu Napretka, ali je pogodak poništen zbog igranja rukom. Tražio je i VAR proveru Zambijac, ali nema promene odluke.

Ulazi i Sanogo umesto Kataija.

18:49

82' - Pantić!

Drugi put u kratkom vremenskom razmaku Ben je izgubio loptu u opasnoj zoni i omogućio igračima Napretka da dođu do nje, sada je Pantić sa dvadesetak metara oprobao udarac, ali nije bio precizan. Čuju se sa klupe povici ka Benu koji ne igra naročito koncentrisano od ulaska u igru.

18:42

74' - Dragović!

Sada već može da se priča o tome da je Petrić igrač utakmice... Posle još jednog kornera za Zvezdu, lopta je stigla na levu stranu do Kange koji je "ponovio" na pet metara, a odatle je dobro šutirao Dragović. Ispostavić se - i to je bilo slabo za Petrića koji je refleksno izbacio loptu preko gola.

Šarić i Kočić ulaze, izlaze Bastajić i Matić kod Napretka.

18:34

69' - GOOOL! VODI ZVEZDA! 1:0!

Aleksandar Pešić je strelac vodećeg gola za Crvenu zvezdu, ali "pola gola" ide Aleksandru Kataiju. Fantastično je prošao Magiko po levoj strani i centrirao sa ivice terena, pravo na glavu Pešića koji se dobro pozicionirao na pet metara i tako konačno doveo šampiona u vođstvo.

Odahnuće posle ovog gola navijači Crvene zvezde pošto prethodnih sat vremena nije bilo naročito impresivno, ali je gol na kraju zasluga potpune ofanzive.

Aleksandar Pešić gol protiv Napretka
Izvor: YouTube/Arena sport TV

18:32

66' - Rodić!

Još jedan centaršut Zvezde sa boka na šest-sedam metara i pokušaj Rodića glavom, ali nije to bilo previše opasno po Petrića koji hvata živu loptu.

Izvor: MN Press

18:28

62' - Menja i Milojević!

Bukari i Nikolić iz igre, a Ben i Kangva na terenu...

18:25

58' - Katai!

Utakmica sve više podseća na susret Crvene zvezde i Javora, koji je Milojevićev tim dobio u drugom delu utakmice. Sada je Katai najraspoloženiji i želi da igra fudbal, ali ostatak ekipe to ne prati... Sačekao je sada povratnu loptu Pešića, ali slabo je zahvatio loptu, možda je trebalo i neko da mu se otvori.

Čečarića menja Jovanović, a umesto Krstića ulazi Pantić.

Izvor: MN Press

18:17

51' - Ivanić!

Dobra akcija Kataija i Ivanića, dugo ih nismo gledali zajedno, a odmah su pokazali zašto su najopasniji tandem. U prostor je stigla lopta do Ivanića koji je šutira iz trka, ali Petrić na mestu... Zvezda diže tempo.

18:12

46' - Nastavlja se meč!

Mirko Ivanić ulazi u igru i menja debitanta Srđana Mijailovića pošto očigledno Milojević želi ofanzivniju Zvezdu u nastavku.

Zagrevaju se Ben, Kulibali, Mitrović, Mustafa i Kangva.

17:55

Poluvreme na "Marakani"

Čini se ne tako sadržajno, ali smo opet videli dve ogromne prilike i dva velika promašaja. Čečarić je propustio da sa pet metara dovede Napredak u vođstvo, dok je Gobeljić nešto kasnije sa šest metara promašio prazan gol.

17:51

44' - Pešić u šansi...

Sve je opasnija Zvezda, sada je Pešić dočekao centaršut sa leve strane, oslobodio se čuvara i pokušao glavom odnosno ramenom, ali na mestu je bio Petrić.

17:44

37' - Katai!

Budi se i Katai, odličan udarac, jak i precizan sa 15 metara nakon što je sebi "podigao" loptu, ali je fantastično reagovao golman Nikola Petrić i sprečio vođstvo Crvene zvezde koja dodaje gas.

17:39

31' - Gobeljić!

Veliki promašaj i Marka Gobeljića... Bila je to akcija Kataija i Rodića, nakon koje je intervenisao Petrić, a na odbijenu loptu je natrčao Marko Gobeljić i sve promašio!

17:35

28' - Rodić!

Prvi put od početka meča Zvezda je probila po levoj strani, Rodić je poslao čudnu loptu koja je zapravo išla u Petrićevu mrežu i zato je golman Napretka morao da se izvije. "Izvukao" je loptu iz gola i tom prilikom se čak i udario o stativu, ali je u međuvremenu meč nastavljen.

17:25

17' - Čečarić!

Neverovatna prilika za Napredak od koje nema ništa! Slobodan udarac sa leve strane doneo je priliku za Čečarića koji je sa pet metara pokušao glavom, i to sa zemlje, međutim loše je zahvatio loptu...

Pogledajte odakle je promašio!

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

17:23

16' - Evo odgovora Napretka

Kritikovali smo ih da su malo pokazali do sada, ali čim se ukazala šansu Bastajiću - olako je prošao po Gobeljićevoj strani i jedinog desnog beka Crvene zvezde naterao je na faul, automatski i žuti karton.

17:21

15' - Bukari u centru pažnje

Malo smo videli od Crvene zvezde do sada, ali deluje da polako "dižu ritam" utakmice. Uglavnom je u fokusu Bukari koji ili igra sam ili neuspešno sa Gobeljićem, pa tako Pešić još nije dobio upotrebljivu loptu. Napredak bez ikakve opasnosti po Zvezdu, pitanje je da li imaju dvocifren broj kontakata sa loptom u uvodnih 15 minuta.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

17:14

7' - Miran početak meča

Za sada Crvena zvezda drži loptu u posedu, ali deluje da je potrebno još neko vreme kako bi se novi vezni red "posložio". Prvi put Mijailović igra sa novim igračima, dok ni Nikolića nismo često viđali ove sezone u sastavu Zvezde. Za to vreme Napredak iza lopte, a jedino uzbuđenje bio je dribling Borjana na ivici kaznenog prostora koji je izmamio uzdahe navijača, ali se na kraju sve dobro završilo po crveno-bele.

17:07

1' - Meč je počeo

Sa tribina odjekuje skandiranje "šampioni, šampioni".

17:05

Igrači izlaze na teren...

Poseta na stadionu "Rajko Mitić" možda i najslabija ove sezone u Superligi.

Izvor: Arena sport/screenshot

16:49

A gde je Motika?

Ponovo u protokolu za utakmicu nema mladog Nemanje Motike koji je zimus stigao za 2,5 miliona evra iz Bajerna, a interesantno je da je privremeno "prebačen" u omladince. Danas je igrao za U19 sastav Zvezde protiv Čukaričkog i ostavio je više nego dobar utisak, pa je to možda i najava da će se uskoro vratiti u prvi tim.

Izvor: Dragan Tesic/© MN press, all rights reserved

16:02

Debi za Mićka, a Pešić opet povređen...

Samo tri dana posle potpisivanja ugovora - Srđan Mijailović beleži debi za Crvenu zvezdu, bar ako računamo samo drugi mandat. Biće to njegov prvi meč za Zvezdu posle devet godina, a videćemo da li će uspeti da odmeni Sekua Sanoga koji nije na starom nivou ove sezone. U startnu postavu kod Miloša Milojevića vratio se i Aleksandar Katai, koji je ušao tek u nastavku meča protiv Trabzonspora, dok je u timu opet i Aleksandar Pešić uprkos povredi.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

16:00

Ko čeka šansu?

Na klupi Crvene zvezde ostali su Popović, Kulibali, Ben, Ivanić, Kangva, Milunović, Mitrović, Mustafa, Pankov, Sanogo i Stanković, dok kod Napretka šansu čekaju Savić, Jovanović, Kočić, Laban, Pantić, Prijović, Projić, Rašković, Šarić i Stevanović.

15:58

Zvanični sastavi za meč

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga, Nikolić - Katai, Bukari i Pešić.

NAPREDAK: Petrić - Vukajlović, Kerkez, Đeković, Putinčanin - Krstić, Bolha, Šarić, Mićin, Bastajić - Matić.

Meč sudi Nenad Minaković.

15:55

Dobro došli u MONDO live!

Crvena zvezda i Napredak sastaju se na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 12. kola Superlige. Meč počinje u 17 časova, a prenos meča možete pratiti na portalu MONDO.

Iz minuta u minut prenosićemo vam dešavanja sa stadiona Crvene zvezde.

Ukratko

  • Crvena zvezda - Napredak 1:0
  • Jedini gol za crveno-bele postigao je Aleksandar Pešić u 69. minutu
  • Zvezda na pauzu ide sa prvog mesta na tabeli
učitaj još +