IZJAVA TRENERA

LEGITIMNO JE TO ŠTO RADE, ALI NE PODIŽE SRPSKI FUDBAL! Milojević posle "minimalca" Zvezde: Možemo mi i bolje...

Autor Milutin Vujičić

Trener crveno-belih Miloš Milojević zadovoljan je pobedom svoje ekipe protiv Napretka, ali očekuje i bolju igru.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je savladala Napredak minimalnim rezultatom na stadionu "Rajko Mitić" i tako na pauzu ide sa prvog mesta Superlige, ali je još jednom odigrala u "prvoj brzini" i nije briljirala pre pogotka Aleksandra Pešića u 69. minutu. Upravo će odmor od skoro dve nedelje poslužiti Milošu Milojeviću da sredi stvari koje mu se ne dopadaju, a jedna od njih je i efikasnost, odnosno koncentracija pred protivničkim golom.

"Već treća ili četvrta utakmica u kojoj imamo ogroman broj šuteva, veliki broj njih završi u okviru gola, ali nam fali realizacija i to je nešto s čim treba da se pozabavimo. Dobra i odnos u smislu dolazaka u zadnju trećinu, međutim, imali smo protivnika koji je došao da se brani. To je legitimno, ali ne podiže nivo srpskog fudbala. Nije nam lako, svakog moramo da pobedimo, a svi protiv nas igraju i sa više od maksimuma, ali za to treba da se spremimo. Zadovoljan sam što smo pobedili, ali znam da možemo bolje", poručio je Milojević nakon meča za zvanični sajt kluba.

Raduje ga povratak Mirka Ivanića koga nije bilo u timu od "večitog" derbija, odigrao je poluvreme i bio jedan od najboljih igrača, što je svakako dobar znak pred nastavak sezone jer njegova statistika govori koliko je važan za tim.

"Čekali smo da vidimo kad i koliko, da ne ugrozimo nastavak, ali je dobro odigrao i s njim u veznom redu je to druga dimenzija. Naravno i igrači koji su igrali pre Ivanića su dali doprinos, ali rutina koju ima sa Kataijem i Rodićem nam donosi prevagu na tom delu terena", rekao je Milojević.

Naredni meč Crvena zvezda igra 1. oktobra protiv Mladosti u Novom Sadu, a u pauzi Milojević neće moći da računa na pojedine igrače koji su dobili reprezentativne pozive. Između ostalih, to su Strahinja Eraković i Stefan Mitrović koji će se već koliko sutra staviti na raspolaganje selektoru Draganu Stojkoviću za mečeve u Ligi nacija protiv Švedske i Norveške u kojima je našem timu neophodno da trijumfuje.

"Sa psihološkog aspekta i sa strane trenažnog procesa će nam značiti, jer ćemo imati vremena da se dodatno "napunimo", s obzirom na to da nas čeka paklenih mesec i po dana i 13 utakmica. Moramo to da dočekamo maksimalno fokusirani i spremni, te da svaku od tih utakmica pobedimo", zaključio je Milojević.