UĆUTKAO RASISTE

ZBOG OVOGA SU MU VIKALI DA JE MAJMUN, A ON JE TO OPET URADIO: Real ućutkao Atletiko, ali svi pričaju o SKANDALU! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Nije Vinisijus Žunior čak bio ni strelac u pobedi Real Madrida protiv rivalskog Atletika, ali jeste imao potez koji je razbesneo navijače "jorgandžija", naročito one koji su mu pevali skandalozne, rasističke pesme uoči meča.

Izvor: Streamja.com/Printscreen

Real Madrid niko ne može da zaustavi - Atletiko ni ovog puta u "Madrilenju" nije mogao da se ispreči svom najvećem rivalu, pa je prvak Španije i Evrope uspeo da stigne i do šeste pobede u šestom kolu Primere - 2:1.

Iako nije bio strelac, meč je obeležio Vinisijus Žunior, koji je prethodnih dana bio meta rasističkog napada na televiziji, ali i navijača Atletika, kojima je posle skandaloznih povika sve natrljao na nos!

Brazilac je u jednoj emisiji na španskoj televiziji bio opisan "kao majmun" po rečima predsednika Udruženja fudbalskih agenata Španije, i to zbog činjenice da pleše kada slavi svoje golove. Pred početak meča na "Vandi Metropolitano", navijači Atletika su sve to ponavljali u rasističkim povicima uperenim ka Realovoj zvezdi.

A onda je njegov sunarodnik Rodrigo u 18. minutu rešio da baš tako proslavi pogodak. Čuameni ga je sjajno pronašao, ovaj fenomenalno završio lepu akciju i doveo Real u vođstvo, da bi odmah zatim zajedno sa Vinisijusom plesao u inat svim navijačima Atletika. Mogli su se videti i brojni predmeti koji su poleteli s tribina u njihovom pravcu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Već u 36. minutu je bilo 2:0 kada je Federiko Valverde bio strelac, ali je Real u finišu meča ušao u dramu. Primili su gol u 83. minutu, igrač koji je ponikao u njihovoj akademiji, Mario Ermoso, bio je strelac za Atletiko. Nastala je mala konfuzija u redovima tima Karla Anćelotija, ali su izdržali do kraja meča i stigli do velike pobede.

Tako su ostali dva boda ispred Barselone i tri ispred Betisa, kao jedini tim sa svim pobedama. Atletiko, sa druge strane, ima više problema, pošto im je ovo već treći meč ove sezone u kom nisu upisali trijumf. Evo kako izgleda tabela Primere:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt