REŠENO

SUAREZ NAPUŠTA URUGVAJSKI KLUB! Predsednik razočarao navijače: Ne gajite lažne nade, sve je već dogovoreno!

Autor Nemanja Stanojčić

Predsednik kluba potvrdio je da sjajni fudbaler neće još dugo igrati za klub u domovini.

Izvor: Profimedia

Luis Suarez (35) šokirao je svet kada je odlučio da se vrati u domovinu i da potpiše za Nacional. Tamo je dočekan kao prava zvezda, preko 50.000 ljudi je došlo da ga pozdravi zbog toga. Na utakmicama blista, postiže golove, iako stadioni baš nisu u najboljem stanju i pokazuje zašto je jedan od najboljih urugvajskih fudbalera svih vremena.

Međutim, tamo se neće dugo zadržati, već u novembru će otići iz kluba. Gde? To još uvek nije poznato, možda se vrati u Evropu i potpiše za neki klub iz Lige šampiona ili neke od najjačih liga na svetu. Ostvario je san, deca su ga videla kako igra za voljeni klub i želi da ide dalje, potvrdio je to i predsednik tima iz Montevidea Hose Fuentes.

"Čim se završi Klausura u novembru Luis odlazi. Ne želim da navijači imaju lažna očekivanja i da se nadaju. To je već ranije dogovoreno i ne može da se promeni", poručio je Fuentes. Nacional j trenutno prvi na tabeli, ima isti broj bodova kao River Plata i do kraja je ostalo još šest kola.

Suarez je karijeru počeo u Groningenu, igrao je za Ajaks, Liverpul, Barselonu i madridski Atletiko. Osvojio je pregršt trofeja u svakom od klubova, posebno u Barsi, a za sada je na sedam mečeva dao četiri gola u Nacionalu. Izvesno je da će taj skor popraviti pre odlaska iz kluba...