VAŽAN DETALJ

NOŽ U LEĐA ĐERARA PIKEA - BARSA MU SPREMA IZDAJU: Šakira ga proziva, a oni su smislili plan kako da ga OTERAJU!

Autor Nebojša Marković

Slavni defanzivac Barselone mogao bi da napusti klub u kom je ponikao i proveo poslednjih 14 godina, a sve nakon što su u klubu shvatili kako to mogu da izvedu već narednog leta.

Izvor: Profimedia

Đeraru Pikeu ove godine baš ništa ne ide kako treba. Nakon vesti da se razvodi od poznate pevačice Šakire, Kolumbijka je rešila da ga još jednom isproziva u medijima. Ali nije Špancu loša situacija samo u ljubavnom životu, već i profesionalnoj karijeri.

Defanzivac Barselone ove sezone nije u prvom planu trenera Ćavija Ernandeza, a kako stvari stoje, Katalonski klub smislio je plan po kojem bi mogao već na kraju sezone da raskine bogat ugovor sa legendarnim štoperom.

Pike ima 35 godina i u Barseloni su svesni da se njegova karijera na najvišem nivou bliži kraju. On ima i ugovor koji otežava klubu već komplikovanu finansijsku situaciju i sada Barselona pokušava da pronađe rešenje kako da se "izvrda" iz tog dogovora.

Španski mediji pišu da će ovo Pikeu biti poslednja sezona u klubu iako sa Barsom ima ugovor do leta 2024. godine. Kako je to moguće ako ga ne prodaju? "Mundo deportivo" je otkrio da u njegovom ugovoru postoji zanimljiva klauzula. Ona glasi da ako Pike nastupi u manje od 35% utakmica ove sezone, Barselona ima opciju da raskine saradnju.

Početak sezone nagoveštava takav scenario. Pike je samo dva puta nastupio u Ćavijevom timu i sve je izvesnije da bi ovo mogla da bude njegova poslednja sezona na "Nou Kampu", posle 14 godina. Uz sve to, Barselona želi i da narednog leta kao slobodnog igrača dovede Injiga Martineza, štopera Atletik Bilbaa, čime bi direktno zamenila Pikea.

Reklo bi se da će naredno leto obeležiti još jedan kraj ere u Barseloni. Prošlog leta je otišao Lionel Mesi, a 2023. bi mogli i Pike i Serhio Buskets, koji planira odlazak u SAD i MLS ligu.