ZNATE KO JE OVO?

SLAVNOG FUDBALERA NIKAD NEĆETE PREPOZNATI: Danas gusta brada i višak kilograma, a nekada golovi u Premijer ligi!

Autor Nebojša Marković

U bogatoj karijeri je igrao za Ajaks, Marsej, Romu, Totenhem, Midlsbro i Vest Hem, a danas Ahmed Hosam Husein Abdelhamid, poznatiji kao Mido, izgleda sasvim drugačije.

Izvor: Instagram/screenshot/ahmedhossammido

Poslednjih godina, sve je više bivših fudbalera koji su nakon završetka svojih karijera postali neprepoznatljivi. Dobar primer je nekadašnji srpski napadač Danijel Ljuboja, ali još jedan golgeter je sada dospeo u ovu kategoriju.

Ozbiljniji poznavaoci Premijer lige i dan-danas odlično pamte kakav je igrač bio Mido. Egipćanin Ahmed Hosam, poznatiji po kratkom nadimku, nekada je igrao za Totenhem, Midlsbro i Vest Hem, a danas izgleda neprepoznatljivo.

Nekadašnja zvezda egipatskog fudbala objavila je kraj karijere još 2013. godine. Imao je tada tek 30 godina, ali čovek koji je još pre igračkih dana zahvaljujući porodici posedovao veliko bogatstvo, odlučio je da mu je bilo dosta fudbala.

Usledio je period uživanja, tokom kog Mido nije radio ništa. Kilogrami su na njega počeli "da se lepe", pa je Egipćanin brzo dostigao težinu od 150 kilograma! Ovaj neverovatni "uspeh" je naterao Mida da shvati da tako više ne ide i da će morati da napravi radikalne promene.

Izvor: Profimedia/AFP Photo Adrian Dennis

Uspeo je od tada da izgubi oko 50 kilograma, pa se sada vratio na zdraviju kilažu. Čuveni fudbaler danas i dalje ima nešto viška kila, ali to je ništa u poređenju s onim kako je nekada izgledao. Ipak, činjenica je da ga mnogi ne bi prepoznali. Nekada je bio uredno podšišan i golobrad, a danas nosi gustu bradu i višak kilograma, koji su promenili njegov izgled. Evo kako danas izgleda Mido: