Kakav čovek!

OVO MORATE DA VIDITE - SRBIJA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO: Posle 100 godina fudbala titula sa mundijala je stigla kod nas!

Autor Nikola Lalović

Kada odigrate 100 godina na Fudbal menadžeru, svašta može da se desi, pa i svetska titula Srbije!

Izvor: MN Press

Popularna video igrica "Fudbal menadžer" u kojoj se igrači stavljaju u ulogu fudbalskog trenera već duže od dve decenije okupira stotine hiljada zaljubljenika u fudbal, ali ovo što je uradio jedan igrač je neverovatno! 

On je uspeo da odigrao 100 sezona, tj. 5.903 meča i za to mu je trebalo skoro 10 godina! Vodio je Dinamo Drezden, Brajton, Harts i Seltik, a kada je završio stotu sezonu rešio je da podeli sa svetom svoje, ali i rezultate najvećih takmičenja na svetu. 

Naravno njegov Seltik koji je najduže vodio je dominirao u Škotskoj, a hrvatski napadač Ivica Strok je dao čak 836 golova za ovaj tim. Ali najzanimljivije stvari koje su se u tih virtuelnih 100 godina fudbala desile nisu vezane za škotsko prvenstvo.

Avr je recimo uspeo da osvoji dve titule u Ligi šampiona, a da nikada nije uspeo da osvoji Ligu 1, takođe Rumuni su postali prvaci Evrope, a Obala Slonovače je osvojila Svetsko prvenstvo! Ipak ono što je nama najzanimljivije desilo se 2.106 godine kada je nacionalni tim Srbije osvojio titulu prvaka sveta! I u komšiluku je bilo uspeha, pa je Hrvatska dva puta uzela Euro!

Ligu šampiona su osvajali timovi kao francuski Tur i španski Betis, Ligu Evrope Albinolefe. a u Primeri Sevilja, Himnastik i upravo Betis imali su periode dominacije. 

U engleskom fudbalu vratio se veliki Arsenal, ali je recimo VBA uspeo da dominira poslednjom decenijom! Kaljari se pojavio kao sila u Italiji, a u Bundesligi i Ligi 1 je ipak sve ostalo isto... Pogledajte detaljnu tabelu dešavanja u svim najvećim takmičenjima na svetu: