Fudbal

SRBE OTPUŠTAJU, A SAD SU DOVELI HRVATA DA IH SPAŠAVA: Crveno-beli su ga hteli, ali Splićanin je odabrao Englesku!

Autor Nikola Lalović

Ne prestaju u Votfordu da menjaju trenere, a posle dva otkaza za Srbe sada su opet doveli stručnjaka iz regiona.

Izvor: MN Press

Vlasnici Votforda ne prestaju sa svojom politikom menjanja trenera svako malo, pa je tako sada umesto Roba Edvardsa nakon samo devet mečeva na klupi "Stršljenova" stigao novi trener. To je iskusni hrvatski stručnjak i nekadašnji selektor njihove nacionalne selekcije Slaven Bilić. 

On je potpisao ugovor na 18 meseci sa Votfordom, preuzeo ih je na desetom mestu na tabeli druge lige Engleske nakon tri pobedem pet remija i dva poraza u Čempionšipu. Cilj kluba je povratak u elitni rang, a Bilić je izabrao povratak u engleski fudbal pre unosne ponude Olompijakosa. On je u engleskoj već radio i vodio je Vest Bromvič Albio i Vest Hem. 

Votford su u prošlosti vodili i srpski stručnjaci, pa je tako Slaviša Jokanović 2015. godine izborio promociju u Premijer ligu, ali ga to nije ostavilo na klupi već je morao da traži novi angažman. Još je skoriji primer Vladimira Ivića koji je u avgustu 2020. godine preuzeo tim i vodio ga je do decembra iste godine kada ga je nakon sukoba sa prvom zvezdom ekipe Trojem Dinijem uprava sklonila i dovela Ćiska Munjoza. Od tada su Votford vodili i Klaudio Ranijeri, Roj Hodžson i Rob Edvards, ali niko nije potrajao.