Čudo!

HOLAND NE PRESTAJE DA DAJE GOLOVE, SAD JE VEĆ I GVARDIOLA U ČUDU! Koliko će ih postići ove sezone - 40, 50, 60?

Autor Mladen Šolak

Norveški centarfor nastavio da pogađa i u Ligi šampiona

Izvor: Profimedia

Neverovatni napadač Mančester sitija Erling Holand (22) ne prestaje da daje golove. U sredu uveče dva puta je pogodio u ubedljivoj pobedi prvaka Engleske protiv Kopenhagena (5:0) u Ligi šampiona. Tamo gde je stao het-trikom protiv Mančester junajteda prošlog vikenda, Norvežanin je nastavio protiv Danaca i zajedno sa Rijadom Mahrezom i Hulijanom Alvarezom doneo timu Pepa Gvardiole treću pobedu u najjačem takmičenju u isto toliko mečeva.

Holand je ove sezone već postigao 19 golova na 12 odigranih utakmica za "građane", a tek je 5. oktobar. Ako i on i njegovi saigrači nastave ovako da igraju, gde će biti njegova granica ove sezone? Pep Gvardiola se držao za glavu i pokazivao prstom ka Erlingu kada je centarfor dao drugi gol na meču posle odbitka, kao da ni sam ne veruje kakvog je napadača doveo ovog leta iz Borusije Dortmund za 60 miliona evra. I Gvardiola i navijači u neverici su odmahivali glavom dok je Holand pogađao u 7. i 32. minutu, da nastavi impresivnu golgetersku seriju. "Gol za Mančester siti, ko drugi?", zapitao je spiker.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

"Neverovatno je to, iskreno. Nikad nisam video ništa slično u životu. Kad je dao prvi i drugi gol, samo sam se smejao. On je uvek tamo gde bi trebalo da bude. Golman mi je doviknuo nešto dok sam odlazio od njega. Rekao je: 'On nije ljudsko biće!'. Odgovorio sam mu: "Zar meni to govoriš?'. Nadam se da će ostati u ovoj formi i da će nas voditi ka slavi", rekao je vezista Mančester sitija Džek Griliš. 

Naravno, Mančester siti dominira u grupnoj fazi Lige šampiona i u prve tri utakmice osvojio je maksimalnih devet bodova, uz gol-razliku 11:1. Drugoplasirana na tabeli je Borusija Dortmund sa šest poena, a Sevilja i Kopenhagen imaju po bod.