Fudbal

LALATOVIĆ SE RADOVAO U IVANJICI: Mladi napadač obradovao Nišlije pred derbi kola sa Crvenom zvezdom!

Autor Nemanja Stanojčić

Tim Nenada Lalatoića osvojio je tri boda protiv Javora.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Radnički Niš pobedio je Javor u Ivanjici (2:0) i tako došao do tri boda. Nenad Lalatović se radovao sa svojim timom na gostovanju i na ovaj način se približio glavnom cilju, a to je plasman u plej-of Superlige. Posle ovog trijumfa došao je na 10. mesto sa 16 bodova, tri manje od Kolubare koja trenutno drži osmu poziciju koja vodi u doigravanje za gornji deo tabele.

Najveće zasluge za ovaj trijumf ima mladi napadač Stefan Cvetković, on je dao oba pogotka za gostujući tim. Prvo se upisao u strelce u 25. minutu, pa je onda u 62. postigao novi gol i tako stavio tačku na meč. Mogao je da padne i još neki pogodak, bilo je šansi na obe strane, ali su mreže ipak mirovale. Radnički u narednom kolu dočekuje Crvenu zvezdu, dok Javor ide na gostovanje Partizanu u Humskoj.

U drugom meču dana Spartak je u Subotici napravio preokret i pobedio Kolubaru (2:1). Gosti iz Lazarevca stigli su do prednosti preko Petra Đuričkovića u 18. minutu. Onda su domaćini za tri minuta dali dva gola. Prvo je u 59. minutu Luka Bijelović izjednačio, da bi Aleksandar Tanasin u 62. doneo tri boda svom timu.