Sramota...

LEGENDARNI ITALIJAN OSTAO U ŠOKU ZBOG MIHAJLOVIĆA: Sastavljao najboljeg ikad, a novinar nema pojma ko je Srbin! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji saigrač Siniše Mihajlovića i jedan od najboljih štopera svoje generacije govorio u superlativu o Srbinu.

Izvor: Twitter/Copa90/printscreen

Legendarni italijanski defanzivac Alesandro Nesta nedavno se našao u centru pažnje kada je u intervjuu objasnio kako treba čuvati Erlinga Holanda, a istom prilikom je bivši štoper pričao i o osobinama idealnog defanzivca. Novinar mu je dao zadatak da napravi idealnog štopera od defanzivaca sa kojima se susretao kroz karijeru, a Nesti to nije bio nikakav problem - u izbor je uzeo i Sinišu Mihajlovića čije je ime zbunilo voditelja ovog razgovora!

Nesta je trebalo da izabere igrače od kojih bi uzeo uklizavanje, brzinu, pozicioniranje, snagu, distribuciju lopte i liderske sposobnosti. Nekadašnji štoper Lacija i Milana istakao je sebe kao najboljeg u uklizavanjima, a zatim otkrio da bi od Serhija Ramosa uzeo brzinu, Japa Stama snagu, a Paola Maldinija pozicioniranje i liderstvo. Naravno, za distribuciju lopte izabrao je Sinišu!

"Siniša Mihajlović", rekao je Nesta, a novinar se šokirao! "Ko?", upitao je momak koji je vodio intervju... "Siniša Mihajlović, igrao je sa mnom u Laciju", pojasnio je Nesta, koji i dalje dobro pamti Sinišine majstorije. Mihajlović i danas važi za jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca koji su se ikada pojavili u italijanskom fudbalu, a za dobru distribuciju lopte može da zahvali tome što je u ranijoj fazi karijere često igrao u veznom redu.

Alesandro Nesta dete je Lacija i za seniorski tim tog kluba igrao je između 1993. i 2002. godine, kada je napravio veliki transfer u Milan. Siniša Mihajlović je od 1992. godine bio u Seriji A, a nakon Rome i Sampdorije stigao je u Lacio, 1998. godine. U naredne četiri sezone bio je saigrač sa Nestom, ostao je u klubu i dve sezone nakon odlaska Italijana, a zatim se preselio u Inter koji mu je bio poslednji klub u igračkoj karijeri.