Fudbal

PARTIZAN JE NAJBOLJI TIM U LIGI! Bivši napadač crno-belih opet u Humskoj: Nije sramota izgubiti tamo, ali...

Autor Mladen Šolak

Fudbaler Javora izuzetno ceni crno-bele a trener Ivanjičana smatra objavio zašto "Parni valjak" prima malo golova

Izvor: MN Press

Trener Partizana Gordan Petrić najavio je meč protiv Javora porukom da njegovi igrači ne smeju da dozvole "Ljuljaj Javore" i da u Humsku u nedelju u 19 časova stiže organizovan tim. Njegov kolega sa klupe Ivanjičana Mladen Dodić uzvratio je izjavom su crno-beli u sjajnoj formi i da im je veoma teško dati gol.

"Nismo u Kupu dozvolili protivniku da nam da gol i ta disciplina u defanzivi moraće da nas krasi i protiv Partizana, koji je u odličnoj formi i u Evropi i u domaćem prvenstvu. Došli su do svoje igre, malo golova su primili, ili iz prekida ili, kao protiv Nice, iz druge lopte u svom šesnaestercu. Teško primaju golove zato što igraju vrlo disciplinovano, orijentisani su defanzivno i teško im je dati gol. Veliki broj opcija imaju u fazi napada, efikasni su. Partizan je uvek favorit, posebno u situaciji kada igra odlično. Očekuje nas teška utakmica i moramo na još viši nivo podići defazivu i pokušati da budemo opasni iz kontre i polukontre, jer, zbog svega što sam rekao, teško je protiv Partizana odigrati bez golova. Sa tom idejom idemo na meč u kojem ne važi fraza da nemamo šta da izgubimo, jer možemo da izgubimo utakmicu i daćemo sve da se to ne desi. Optimista u svakoj prilici vidi šansu, a ne samo probleme. Svesni smo snage protivnika, ali imamo želju da damo sve od sebe i ostanemo neporaženi", rekao je Dodić.

Izvor: MN Press

Petar Gigić, napadač Javora i bivši igrač Partizana, smatra da su crno-beli najbolji tim u ligi.

"Gostujemo, po mom mišljenju, najboljoj ekipi u ligi. Možemo da dobijemo više nego da izgubimo. Nije sramota izgubiti, ali ako svako da svoj maksimum možemo se nadati nekom čudu i pozitivnom rezultatu, koji nam sada baš treba".

Javor dolazi u Humsku kao 14. tim na tabeli Superlige, dok su crno-beli drugoplasirani, sa pet bodova manje od Zvezde i sa serijom dobrih rezultata u domaćem prvenstvu i u Evropi. Crno-beli su u Superligi pobedili u devet od poslednjih 10 utakmica, uz remi protiv Zvezde u "večitom derbiju"