Pogledajte

PARTIZAN HITNO OBJAVIO SAOPŠTENJE - O SUDIJAMA I CRVENOJ ZVEZDI: Šta radi VAR? Igra se dok JEDAN KLUB ne dođe do cilja!

Autor Mladen Šolak

U Partizanu su ljudi na sudije posle šokantnog remija protiv Javora u Humskoj 3:3. Klub je objavio i saopštenje!

Izvor: TV Arena sport/MN Press

Partizan je ispustio vođstvo i pobedu protiv Javora (3:3), a odmah nakon meča crno-beli su se oglasili i kritikovali rad sudije Andrije Stojanovića i njegovih saradnika u VAR sobi. Na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži klub je ukazao na dve situacije - na dosuđeni penal posle starta veziste Kristijana Belića na defanzivca gostiju Kristijana Tojičića, a potom i na situaciju u kaznenom prostoru gostiju, u kojem je štoper Igor Vujačić završio na zemlji posle duela sa igračem Javora, a sudija je posle provere sa VAR sobom pokazao da se igra dalje i da nema faula. Pogledajte te dve situacije:

Odmah nakon tih objava, Partizan je objavio i saopštenje: "Fudbalski klub Partizan, posle današnjeg kola i dešavanja na terenu, može samo da postavi pitanje ima li svrhe takmičiti se u ovakvim uslovima i sa ovakvim suđenjem. U nekoliko minuta situaciju da se protiv nas dosudi jedanaesterac, gde sudija bez ikakve dileme pokazuje na belu tačku, dok u situaciji kada je trebalo da dosudi očigledan penal nad Igorom Vujačićem, koga u kaznenom prostoru ruši protivnički igrač ostaje nem i on sam i VAR soba. Bez reakcije, bez želje da se makar proveri nešto što je očito i belodanu na štetu Partizana".

Crno-beli su u saopštenju aludirali i na Zvezdin meč u Nišu, odlučen u 97. minutu, kao i na to da je Radnički završio meč sa dvojicom igrača manje. "Zato se pitamo ima li svrhe takmičiti se u ovim uslovima, sa ovakvim suđenjem, gde nemate ravnopravnu situaciju, dok se na drugim terenima igra i po 97 i 98 minuta, isključuju igrači dok jedan klub ne dođe do cilja", navodi se u saopštenju crno-belih.

Takođe, FK Partizan je tražio zvanično kominikaciju iz VAR sobe i glavnog sudije, uz objašnjenje da ima pravo da to zahteva.

Partizan je posle remija protiv Javora ostao na sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom posle 15 odigranih utakmica oba "večita" rivala.