Fudbal

BOBAN JE GLEDAO POKOLJ NA MAKSIMIRU, NEKA SADA PRESTANE! Italijani žestoko udarili po Hrvatu - DOSTA je!

Autor Mladen Šolak

Žestoka kritika na račun legendarnog hrvatskog fudbalera

Izvor: profimedija

Italijanski list "Gazeta delo Sport" je dan posle ubedljivog trijumfa Milana protiv Dinamo Zagreba u gostima posebnu pažnju posvetio legendi oba kluba, Zvonimiru Bobanu. Čuveni as, poznat i po napadu na policajca tokom neodigrane utakmice protiv Zvezde na Maksimiru, kritikovao je roso-nere u prethodnom periodu, a sada mu je stigao i odgovor autora oštrog teksta. "Nakon što je Zvonimir Boban uživo iz lože Maksimira pratio pokolj koji je jedan njegov klub uradio drugom, neće više deliti lekcije da bi 'Milan tek trebalo da dosegne dobro definisanu taktičku strukturu'", piše u članku.

Boban (na slici skroz desno) pratio je meč u društvu bivšeg italijanskog sudije Roberta Rosetija (u sredini) i predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske, Marijana Kustića. On je bio devedesetih as roso-nera, a u junu 2019. vratio se na San Siro kao visoki zvaničnik kluba i prvi saradnik tehničkog direktora, Paola Maldinija. Ipak, u martu 2020. dobio je otkaz nakon što je javno kritikovao vlasnika kluba Ivana Gazidisa jer je pregovarao sa Ralfom Rangnikom iza leđa Hrvata i Italijana.

Možda i zbog toga, Boban je nedavno "peckao" trenera Stefana Piolija, koji je prošle godine doneo titulu roso-nerima. "Svaki igrač Milana da je 110 odsto svojih mogućnosti u svakoj utakmici. Postoji timski duh, vidi se pripadnost timu i fantastično je videti ih kako se bore. Ipak, nekad bih voleo da vidim malo više reda u njihovoj igri", rekao je tada takođe Boban, a u Milanu mu očigledno to nisu zaboravili, niti će uskoro.

Dinamo Zagreb je "otvorio" Ligu šampiona istorijskom pobedom protiv Čelsija u grupnoj fazi, ali potom je doživeo poraze od Milana, uz remi i poraz protiv Red Bul Salcburga. Uoči poslednjeg kola nada se da će moći da u Londonu iznenadi Čelsi, a da istovremeno Milan pobedi Austrijance i da tako Hrvati završe u Ligi Evrope kao trećeplasirani. Kada je u pitanju šampion Italije, on će baš u duelu protiv Salcburga igrati utakmicu za plasman u nokaut fazu. Tabela izgleda ovako: Čelsi 10, Milan 7, Salcburg 6, Dinamo 4.