TUŽNO

RODITELJIMA NE DA DINARA, OSTAĆE BEZ KROVA NAD GLAVOM: Šok saznanje o fudbalskoj zvezdi - "Otac je za njega mrtav"

Autor Milutin Vujičić

Mladi napadač Dortmunda će tokom karijere zaraditi milione i milione, ali sa roditeljima to neće podeliti pošto su u svađi. Ne želi da im pomogne ni dok gube krov nad glavom.

Izvor: Profimedia/Ralf Ibing / firo Sportphoto / DPPI

Mladi nemački fudbaler Jusufa Mukoko privukao je pažnju na sebe još kao 15-godišnjak. Tada ga je Dortmund registrovao za Ligu šampiona i nije dugo čekao na seniorski debi, a mnogi veruju da će biti deo i reprezentacije Nemačke na Svetskom prvenstvu u Kataru iako će tek na "otvaranju" turnira postati punoletan. Igra vrlo dobro za "milionere" ove sezone (četiri gola i pet asistencija), međutim koliko god da mu karijera "cveta" - ima probleme na privatnom, porodičnom planu.

"Bild" piše da je u svađi sa roditeljima i ostatkom svoje porodice, pošto smatra da su pohlepni i žele samo novac od njega, dok s druge strane otac i majka za sve krive njegovog agenta.

Mladi fudbaler navodno već dve godine ne razgovara sa ocem i majkom, a ako im ne pomogne - živeće na ulici. Imaju rok da do 10. novembra plate milion evra za kuću u Hamburgu, a Jusufa ne želi da im pomogne iako će tokom karijere zaraditi ko zna koliki novac. Štaviše, iako nije potpisao ni profesionalni ugovor sa Dortmundom, odavno ima već sponzorski sa "Najkijem" koji je vredan oko deset miliona evra.

Mukoko ne želi ni da produži ugovor sa Dortmundom (ističe 2023. godine) upravo jer nije punoletan i potrebna mu je saglasnost roditelja, a koji su do sada "upravljali" njegovim novcem i očigledno ga terali u trošak koji nije želeo.

Talentovani fudbaler je rođen inače u kamerunskom Jaundeu i do 10. godine živeo je s bakom i dedom. Potom se preselio u Hamburg kod oca Džozefa, koji je od devedesetih u Nemačkoj i ima njihovo državljanstvo, a odmah ga je upisao na fudbal koji je trenirao i na ulici u Kamerunu. Bio je neverovatan u mlađim kategorijama Sent Paulija i odmah ga je primetio i Dortmund u čijim mlađim kategorijama je uvek igrao protiv generaciju-dve starijih igrača.

Prvi gol u Bundesligi postigao je sa 16 godina i 28 dana, što je rekord, a mladi napadač je za prvi tim već odigrao 54 utakmice i zabeležio devet golova i sedam asistencija. Veruje se da bi mogao da bude nova "zlatna koka" Dortmunda.