OTVORENO

ZNAM I SAM KAD SAM KRIV, A I KAD NISAM! Milojević pričao sa Upravom posle poraza Zvezde: Evo šta su mu rekli!

Autor Milutin Vujičić

Miloš Milojević je razgovarao sa rukovodstvom Crvene zvezde nakon poraza od Monaka i eliminacije iz evropskih takmičenja.

Izvor: MN Press

Svi navijači Crvene zvezde i dalje misle na Monako i eliminaciju srpskog šampiona iz Evrope, ali fudbaleri pod hitno to moraju da zaborave kako bi se vratili na pravi put i protiv Mladosti (nedelja, 15.30) nastavili dobru seriju na domaćoj sceni. To naravno nije lako i imaće komplikovan zadatak Miloš Milojević da "resetuje" svoje igrače do sutrašnje utakmice, posebno jer se i dalje govori o krivici za poraz u Monte Karlu, s naglaskom na njegovu pogrešnu taktiku.

Milojević poručuje da je "više razloga poraza i da to treba analizirati", a njegovo najplastičnije objašnjenje je da su "kažnjeni za neke greške za koje prethodnih godina nisu". O čemu je pričao i sa upravom.

"Uvek imam razgovore sa upravom, posle svakog meča. Nisu mi zamerili u tom smislu, ali jednostavno, znam i sam kad sam kriv, a kada nisam. Dovoljno sam odgovoran. Saslušam svaki komentar i prihvatim svaku kritiku. Ako ne saslušate, ne možete ni biti bolji", rekao je Miloš Milojević u odgovoru na pitanja koja su novinari postavili pismenim putem.

O LUČANIMA

"Mladost je jedna dobra, iskusna ekipa. Imaju najboljeg strelca lige i znaju kako da igraju superligaški fudbal. Imaju i dva, mlada i atraktivna igrača, koji imaju energije. Odani su svom sistemu koji igraju već godinama, jedan na jedan, plus jedan u defanzivi. To je nešto što njih krasi. Dobri su na prekidima, kako ofanzivnim, tako i defanzivnim. Međutim, do nas je. Ako mi budemo bili pravi i ako momci budu motivisani, mislim da se mi pitamo, što se tiče rezultata".

"Za sve je potrebno dvoje. Mislim da je odlučilo više stvari. Oni su jedan jako dobar tim koji dolazi iz jakog takmičenja. Da bi se dobila jedna ekipa poput Monaka, morate odigrati perfektno. Mi smo bili skoro perfektni kod kuće, a onda tamo nismo bili toliko perfektni. Bilo je mnogo grešaka. Opet kažem, ne volim da krivim niti da upirem prstom, jer to su paušalne ocene, da su jednog dana heroji, a drugog krivci. Mislim da svi koji smo u klubu moramo da im pomognemo da se vrate na kolosek i završe polusezonu, pa ćemo analizirati dublje".

Milojević poručuje da ovo "nije maksimum ekipe" i da i dalje veruje u svoje igrače uprkos kritikama javnosti, dodajući da je odgovornost na njemu pošto je birao startere za Monako, a tako će biti i protiv Mladosti i ne želi unapred da otkriva na koje fudbalere će računati.

"Mislim da su igrači spremni da sutra daju sve od sebe i pobede utakmicu. U mislima nam je samo taj meč protiv Mladosti, jer je to prvi sledeći. O ostalim utakmicama ćemo razgovarati kad prođe ova koja je pred nama. Uželeli smo se domaćeg terena i nadam se da će nam to biti prednost, pored navijača, koji će dati momcima potrebnu dozu energije, nakon psihološkog pada posle Monaka. Dobro je opet igrati kod kuće", rekao je Milojević, dok su i Delije uputile poziv navijačima da u velikom broju dođu na "Marakanu", na poslednju domaću utakmicu ove sezone.