Pogledajte

SRBIN RASTUŽIO DEJANA STANKOVIĆA: Od njega se ne očekuju golovi, ali ih daje SVAKE NEDELJE

Autor Mladen Šolak

Sampdorija Dejana Stankovića izgubila od Fiorentine, za koju je ponovo pogodio srpski internacionalac Nikola Milenković.

Izvor: Profimedia/ANSA/STRINGER

Sampdorija je doživela poraz od Fiorentine (0:2), za koju je i ove nedelje gol dao Nikola Milenković, srpski defanzivac koji je bio strelac i protiv Specije (2:1), u prošlom kolu. Kao i tada, "Bleki" je i u nedelju u 58. minutu skočio visoko i iskoristio odličan centaršut Kristijana Biragija iz kornera. Glavom je postavio konačnih 2:0 za Violu, što je četvrti uzastopni trijumf ekipe Vinćenca Italijana, kada se posmatraju Serija A i Konferencijska liga.

U dresu Fiorentine u Đenovi je nastupio i Luka Jović, kao startni napadač gostiju i igrao je do poluvremena, kada je Italijano ubacio Brazilca Artura Kabrala. Sa druge strane, na klupi je ceo meč presedeo Aleksa Terzić.

Kada je u pitanju Sampdorija, srpski internacionalac Filip Đuričić ponovo je odigrao ceo meč, ali nije uspeo da sa saigračima spreči poraz posle kojeg Đenovljani ostaju pretposlednji na tabeli, sa samo šest osvojenih bodova. Stankovićev tim prolazi kroz težak raspored u prvenstvu od njegovog dolaska, pa je u poslednja četiri kola ostvario pobedu protiv Kremonezea u gostima, uz poraze protiv favorita – Rome, Intera i Fiorentine. U narednom kolu takođe će imati komplikovan zadatak da izbegne poraz na gostovanju Torinu, a onda će pre pauze zbog Svetskog prvenstva odigrati još protiv Lećea, na domaćem terenu.

Sampdorija Fiorentina
Izvor: YouTube/TV Arena sport