Fudbal

ZVEZDINI PROMAŠAJI NAPRAVILI ČUDO U HOLANDIJI: Dušan Tadić je plesao po terenu, a onda se pojavio Rišairo Živković!

Autor Mladen Šolak

Iznenađujući remi Ajaksa i Emena (3:3), tima u kojem igraju dvojica bivših igrača koje navijači Zvezde ne pamte po dobru

Izvor: MN Press

Bivši fudbaler Crvene zvezde Rišairo Živković (26) bio je strelac u iznenađujućem remiju svog Emena i Ajaksa3:3. Nakon što je kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić namestio gostima dva gola i pogurao ih ka vođstvu 3:1 na poluvremenu, doskorašnji rezervista crveno-belih je udarcem glavom pokrenuo svoj tim pogotkom za 3:2. Pogledajte njegov gol:

Rišairov gol na terenu je proslavio i Migel Arauho (28), takođe bivši igrač Crvene zvezde, koji je imao podjednako nezapaženu epizodu na "Marakani". Štoper iz Paragvaja došao je u Zvezdu u leto 2013. odigrao samo šest utakmica i posle samo godinu dana vratio se u Peru. U Evropu je drugi put došao 2019. i od tada je za Emen odigrao 93 utakmice i postigao 10 golova.

Kada je u pitanju Rišairo, nekad veliki talenat holandskog fudbala takođe se zadržao u Zvezdi samo godinu dana, odigrao 14 utakmica i dao jedan gol. Prošlog leta je završio tu neuspešnu epizodu i vratio se u rodnu zemlju, gde je u dresu Emena do sada dao tri gola. Živkovićev i Arauhov tim otišao je na dvomesečnu pauzu zbog Svetskog prvenstva sa bodom koji će mu doneti veliki motiv u daljoj borbi za opstanak, jer je trenutno u zoni ispadanja.

Izvor: MN Press

Sa druge strane, Ajaks se ovim kiksom izjednačio sa PSV-om i Fejenordom na čelu tabele i svi trenutno imaju po 30 bodova, s tim da ekipe iz Ajndhovena i Roterdama tek čekaju poslednje utakmice pred pauzu.