Peh...

UŽAS ZA PIKSIJA I SRBIJU - NOVA POVREDA NA SVETSKOM PRVENSTVU: Napadača zabolelo protiv Brazila, ne može protiv Kameruna

Autor Nikola Lalović

Loše vesti jedna za drugom dolaze iz Katara.

Izvor: Profimedia

Nove muke za reprezentaciju Srbije! Nakon što smo saznali da se sa povredom muči Sergej Milinković-Savić, došla je vest da je FIFA otvorila istragu protiv FSS-a i našeg nacionalnog tima, a sada dolazi vest da povredu vuče i Dušan Vlahović!

Napadač reprezentacije Srbije je došao "rovit" na Svetsko prvenstvo, a kako prenosi "Sport klub" osetio je bol u primicaču u meču sa Brazilom i jedva je završio utakmicu na terenu. Da stvar bude još gora, dan kasnije na treningu nije osetio nikakav boljitak u svom stanju i skoro sigurno neće biti u kombinaciji za prvu postavu u duelu sa Kamerunom u ponedeljka od 11 časova!

Vlahovića je primicač mučio i dok je završavao polusezonu za Juventus, ali je na treninzima pred duel sa Brazilom u prvom kolu Mundijala delovalo da je povreda iza njega i da će uspeti da se potpuno oporavi. 

Nije startovao protiv "selesaa", već je ušao u igru u 66. minutu umesto Filipa Mladenovića, ali se videlo da nije u svojoj najboljoj formi. Dodatni problem za Piksija i Srbiju je to što se i Aleksandar Mitrović na Mundijalu pojavio posle problema sa povredom. A upravo je o povredama i pričao selektor Stojković nakon Brazila. 

"Pričao sam sa igračima ovih par dana i dobio sam uverenja da je sve u redu što se tiče povreda, ali očigledno da nije u redu. Tako da ćemo morati da tražimo druga rešenja ako se situacija ne poboljša, ali ima vremena. Nemamo magične doktore koji će u dva dana rešiti sve sa povredama. Ali, verujte mi drugačija bi pesma bila da su mi igrači bili zdravi, ali Bože moj...", rekao je Piksi koji iako nije "upirao prstima", očigledno je mislio na rovite Aleksandra Mitrovića i Sašu Lukića, iako je potonji odigrao zapravo vrlo dobru utakmicu pre žutog kartona i izlaska na 0:0.

"Moraćemo dobro da razmislimo za sledeću utakmicu, dobro da izvagamo šta da se radi. Moraće zdravi igrači da igraju", rekao je Piksi i time najavio možda i veliki zaokret za meč sa Kamerunom, utakmicom koju Srbija mora da pobedi za tri dana jer bez toga gotovo da gubi šanse za prolazak u nokaut fazu Svetskog prvenstva.