Fudbal

KALKULACIJE: U OVOM SLUČAJU ĆE BROJITI GOLOVE ZA PROLAZ! Da li će Nemci proći grupu? Evo šta je sve moguće!

Autor Mladen Šolak

Pročitajte kalkulacije u Grupi E, gde vlada potpuni haos pred poslednje kolo

Izvor: Profimedia/Marcelo Machado de Melo/Fotoarena/Sipa USA

Pobedom Kostarike protiv Japana i remijem Španije i Nemačke najavljeno je dramatično poslednje kolo u Grupi E Svetskog prvenstva u Kataru. Na tabeli je prvoplasirana Španija, sa četiri boda, drugo mesto zauzima Japan sa tri, treća je Kostarika sa takođe tri, a poslednjeplasirana je Nemačka, sa bodom.

Pobeda Španije u poslednjem kolu protiv Japana osiguraće "furiji" mesto u nokaut fazi, kao i remi. Sa druge strane, Japanci ne smeju da izgube u tom meču, a moraće da prate i šta se događa na duelu Nemačke i Kostarike.

Nemci će se plasirati u nokaut fazu ako pobede sa dva ili više gola razlike, uz remi ili poraz Japana. Takođe, ako Nemci pobede Kostariku uz gol razlike i ako Japan odigra nerešeno protiv Španije, onda će ta dva tima imati isti broj bodova i istu gol-razliku - nula. U tom slučaju odlučivaće broj postignutih golova.

U grupnoj fazi Svetskog prvenstva plasman se određuje po broju osvojenih bodova, zatim po gol-razlici, zatim po broju postignutih golova, a tek onda po međusobnom skoru. To u ovom slučaju neće odgovarati Japanu.

Ipak, sačekajmo četvrtak, 1. decembar