Fudbal

KAKO SE PREZIVAŠ? POMISLIO SAM DA SI HRVAT! Marokanac se NALJUTIO kad smo ga pitali jedno: Šta ste vi uradili? ODGOVORI!

Autor Milutin Vujičić

Izveštač MONDA sa Svetskog prvenstva u Kataru u neobičnom razgovoru sa jednim navijačem Maroka. U jednom trenutku je podigao ton.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Fudbalska euforija treće veliki deo sveta, a u Kataru, domaćinu Svetskog prvenstva, samo se o tome priča danima. Reporter MONDA Milutin Vujičić sreo je na ulici grupu navijača različitih reprezentacija i zatekao se u na momente napetom razgovoru, jer sagovornik nije shvatio odakle dolazi.

Na početku razgovora sreli smo Japanca i pitali ga šta očekuje od meča protiv Hrvatske, a onda se Marokanac umešao, podsetio na pobede Japana protiv Nemačke i Španije u grupi i pomislio da Milutin izveštava za hrvatske medije. Pročitajte:

  • Japanac: Šta očekujem? Igrali smo (protiv Hrvatske) dva puta na Svetskom prvenstvu, 1998. smo izgubili, 2006. je bilo nerešeno, tako da ćemo ovog puta pobediti. Da li su bolji nego 2006? Ne bi rekao"
  • Marokanac: "Pitajte Nemačku ili Španiju ko je bolji. Da li su bolji Japan ili Hrvatska. Šta ste uradili protiv Maroka? Ne, odgovorite mi, šta ste uradili?"

Na Milutinov odgovor da nije iz Hrvatske, već iz Srbije, Marokanac je malo zastao.

  • "Kako se prezivate, Vujičić? Pomislio da biste mogli da budete... Hrvatska ne može da se oslanja na kapitena koji ima 37 godina i da mu kažete - 'Idi, donesi nam titulu prvaka sveta'. Morate da imate hrabre ljude. Oni (pokazuje na Japanca), oni imaju igrače koji trče 120 minuta"
  • "Hrvati nas nisu potcenili. Oni imaju iskusne momke, u veznom redu su odlični, stil koji igraju je veoma lep - samo se brane, igraju na kontre i tako će da rade. Japan mora da veruje u sebe kao što je radio i protiv Španije i Nemačke. Moraju da ostanu dosledni svom stilu i moraju isto kao što su verovali protiv Nemačke. To je jedini način", dodao je naš sagovornik. Pogledajte čitav razgovor.

  8