Saglasni?!

SRBIN RAZOČARAO, ALBANAC NAJBOLJI IGRAČ MEČA! Švajcarci podelili "nagrade" - evo koga slave zbog utakmice u Kataru!

Autor Dušan Ninković

Ugledni švajcarski medij izabrao je najboljeg i najslabijeg igrača na meču Srbije i Švajcarske.

Izvor: MN Press

Mundijal u Kataru završen je za Srbiju! Bolan poraz protiv Švajcarske (3:2) doneo nam je još jednu eliminaciju u grupnoj fazi, a o svemu što se dogodilo tokom Svetskog prvenstva pisaće se i pričati narednih dana. Kolega Milutin Vujičić poslao nam je sa lica mesta - iz Dohe - ocene fudbalera Srbije i svoje viđenje situacije na terenu stadiona "974".

Retko koji srpski fudbaler zaslužio je prelaznu ocenu za izdanje u trećem kolu grupne faze. Na prvi pogled činilo se da Švajcarska kontroliše već deo meča, a takav utisak stekli su i njihovi mediji. Ugledni "Blik" izabrao je najboljeg i najlošijeg igrača meča. Naravno - priznanje je dobio švajcarski, a kritike srpski fudbaler...

NAJBOLJI - Džerdan Šaćiri (i Rikardo Rodrigez)

"Posle 2014. i 2018. godine Šaćiri sada postiže gol i 2022. na Svetskom prvenstvu u Kataru. Inicirao je akcije za 2:2 i 3:2, a zaboravićemo da je pogrešio kod drugog gola Srbije. Takođe, Rodrigez je izvanredno asistirao za prvi gol", navodi ugladnik Blik.

FIFA se ne bi složila sa ovom njihovom ocenom. Nagradu za igrača meča dobio je drugi fudbaler albanskog porekla, kapiten Granit Džaka. Iskusni centralni vezni ušao je u mnogo sukoba sa srpskim fudbalerima - prvo sa klupom sa rezerve, kasnije sa Nikolom Milenkovićem, a na kraju je i fotografisao u spornom dresu koji je obukao. Za to je imao opravdanje, ali za neke gestove na meču baš i ne. Uglavnom, Šaćiri je tokom susreta bio mnogo mirniji i posvećeniji fudbalu, možda je Blik rešio da baš to nagradi.

NAJLOŠIJI - Miloš Veljković

I dok su mediji u Švajcarskoj za igrača meča izabrali svog reprezentativca rođenog u Srbiji, u drugom smeru bilo je obrnuto. Blik je za najslabijeg igrača utakmice izabrao Miloša Veljkovića, srpskog defanzivca rođenog u Bazelu. Njega je u analizi nakon utakmice pomenuo i Ranko Stojić, kojem se nije dopala Veljkovićeva uloga u poslednjoj liniji tima.

"Srbin, rođen u Bazelu, imao je problem kao i svi ostali defanzivci Srbije. Pao mu je mrak na oči. Osam golova na tri utakmice Svetskog prvenstva govore za sebe", naveli su iz švajcarskog medija. Naravno, nije Miloš Veljković kriv za svih osam golova reprezentacije. Zapravo, nije ni najveći krivac za to što je odbrana Srbije bila druga najslabija na ovom šampionatu. Ali, bio je laka meta jer ne nosi dres zemlje u kojoj je rođen.